Hjem / Flere kategorier / Nordnæs Bataillon 160 år
(Foto: Nina Aldin Thune)

Nordnæs Bataillon 160 år

Torsdag, 3. mai feiret Nordnæs Bataillon sine 160 år med 111 gutter på linje.

Torstein Thune
Publisert 17.05.2018 16.55

Buekorpset fra Nordnesrepublikken har vært flinke med rekrutteringen og stilte med flere titalls nybegynnere på jubileumsfeiringen, det står det respekt av!

Dagen begynte på tradisjonelt vis med marsj rundt Valen med tilhørende taler. På ettermiddagen fikk buekorpsguttene seg en god middag på Scandic Bergen City før de møtte gamlekarene på Torgallmenningen. Gamlekarene, for anledningen antrukket i dress med flosshatt, talte over 200 på linje.

Sammen marsjerte de så til Nordnes, der det ble tradisjonell feiring på Tollbodallmenningen med gratulasjoner fra de andre lørdagskorpsene, søndagskorpsene, gamlekarene og andre. Dagens kanskje stiligste gave var nye rifler til alle de aktive soldatene. I tillegg fikk buekorpset ny hytte i Nordnæsdalen, som forøvrig er 100 år gammel i år.

Dagen ble så avsluttet med eksersis og defilering for de aktive, mens gamlekarene feiret videre på Hotell Ørnen.

Se film fra dagen på vår Youtube-konto.

Se bilder fra dagen i bildegalleriet.Comments are closed.