Hjem / Flere kategorier / Nygaards Bataljon 160 år
(Foto: Nina Aldin Thune)

Nygaards Bataljon 160 år

Nygaards Bataljon feiret sin 160-årsdag 22. april 2017.

Nina Aldin Thune
Publisert 24.04.2017 21.21
Oppdatert: 25.04.2017 01.17

Gravene til Wilhelm Frimann Meyer, Johan N. L. Blytt, Egil G. Landsvik og Einar Olsen på Møllendal gravplass ble bekranset før det var frokost i bataljonens lokale.

Korpset sto oppstilt ved «Løven» og etter taler, overrekkelse av noen nye trommer og utdeling av jubileumsmedaljer til soldatene marsjerte korpset til Nygårdsparken for å legge ned krans ved. Nygaardsgutten. Det var fremmøtt 74 gutter, og korpset var et flott syn.

Turen gikk videre i strøket med bekransning Blytt-plaketten og marsj gjennom byen til Grand og soldatmiddag. Her ble det servert pølse, stappe og is til soldatene og innbudte gjester.

Etter middagen møtte korpset gamlekarene og marsjerte gjennom byen og til Møhlenpris. Her møtte de gratulanter, Dræggens Buekorps, Nordnæs Bataillon og representanter for en rekke andre buekorps. Det var taler og gaveoverrekkelser ved statsråd Monica Mæland som hilste fra statsminister Erna Solberg og varaordfører Marita Moltu. ENFs formann, damegardens formann Ingelin Flo,  Dræggechefen, Nordnæssjefen og representanter for de andre buekorpsene hilste også jubilanter og overrakte gaver. Talen på vegne av søndagskorpsene ble holdt av Wesselengens sjef.

Så var tiden inne for bataljonseksersis, blomstersermoni, defilering, faneparade og utmarsj.

Ved Løven var det tale ved sjefen og ENFs formann, faneparade og avsynging av Bergensangen.

Så marsjerte offiserene, troppssjefene, gamlekarer og gjester ned til Grand der det ble avholdt bankett.

En overraskelse under middagen var at Wenche Kvamme sang Bauekorpsgutten.

Dagen ble avsluttet med marsj til Løven og nattparade.

Bilder fra dagen finnes i vårt billedgalleri .Comments are closed.