Hjem / Flere kategorier / 17. mai 2014
Wesselengens Bataljon vant BA-kåringen (Foto: Torstein Thune)

17. mai 2014

I år som i fjor filmet vi alle buekorpsene på 17. mai.

Torstein Thune
Publisert 25.05.2014 20.16

I år var det Wesselengens Bataljon som stakk av med førstepremien i BAs buekorpskåring, mens Nordnæs Bataillon ble kåret til stiligste innslag i Flaggtoget av 17. mai-komiteen.

I tillegg til filmene ligger et knippe bilder for hvert buekorps i buekorpsenes egne mapper i vårt bildegalleri.
28 kommentarer

 1. Mattagutt @ 26. mai 2014 - 08.53:

  Flott dere oppdaterer siden! Dere gjøre en kjempejobb

 2. Radney @ 27. mai 2014 - 21.34:

  Hvilken marsj er det Laksevågs Bueskyttere slår på videoen fra søttende mai?

  • Rune @ 29. mai 2014 - 21.42:

   Jeg lurer på det samme. Og spurte på siden deres på FB. Fikk bare til svar at det var en vanlig, og mye brukt, marsj. (Rart jeg aldri har hørt den før…) Men vedkommende husket ikke i farten hva den het…

   • Sindre Johnsen @ 30. mai 2014 - 03.11:

    Det er Laksevågs marsjen, og er helt vanlig å slå 🙂

    • Christer Rasmussen @ 30. mai 2014 - 15.34:

     Det e ikkje Laksevågsmarsjen. Hørte den på Laksevåg første gang for 3-4 sesonger siden, men opprinnelsen e vel fra dokkars side av Puddefjorden 🙂

  • Røss @ 03. juni 2014 - 19.42:

   Det høres ut som en annen versjon av keilen som vi kaller den i Nordnæs

 3. Veslegjengen @ 01. juni 2014 - 14.44:

  Veslegjengen var 12 stk forrige søndag. Tjohei

 4. Møkk @ 01. juni 2014 - 22.14:

  Heter faktisk wesselengen. Og bare fordi de fikk tittelen som byens beste så er det så gale at de er få engang. Hørt om konformarsjon og andre ting? Hvorfor ligge ut helt teite kommentarer fordi de var få endag. Og heller være glad for at det er buekorps. Og er større konkurranse mellom korpsene no når det er mulig for alle korps og vinne. Er bare opp til hvor mye vært korps ligger inn i det selv..

 5. Veslegjengen @ 01. juni 2014 - 22.47:

  “Er bare opp til hvor mye vært korps ligger inn i det selv”

  Trenger tydeligvis ikke å ligge arbeid inn i rekruttering.

  Var alle 5 åringene og 25 åringene i konfirmasjon ? Jaggu

 6. Møkk @ 02. juni 2014 - 06.02:

  Det at du gidder faktisk og henge ut Wb bare fordi de vant ba kåringen sier jo litt om deg. Men var ingen som var 25 år. Og er no mange andre korps som har folk som er eldre de i Wb. Men det at du gidder eller at folk gidder og henge ut enkelte buekorps er helt sløkket. Hvorfor ikke være glade for de buekorpsene som er igjen. Og heller støtte de alle til og få de til og bli flere.

 7. Svein @ 02. juni 2014 - 07.22:

  Rart at annenhver helg er de pluss minus 20 stk. Støtter “veslegjengen”.
  Trodde man bare konfirmerte seg en gang i livet ikke annenhver helg.

 8. Sjef Wesselengens. @ 02. juni 2014 - 11.50:

  At folk er uenig i hvem som burde stukket av med BA-pokalen er vel ikke akkurat noe nytt fenomen, og i og med at man i anonymt navn kan herse med hvilket korps man vil, er buekorpsene.com et klassisk samlingspunkt for protestanter. Det som plaget mest når jeg leste disse kommentarene over var at ingen av utsagnene stemmer.

  Wesselengens hadde i fjor ett generasjonsskifte og det er faktisk slik at den elste i korpset er 21 år gammel. Vi har jo heller ingen 5 åringer, men jeg regner med at det er en overdrivelse, slik at folk virkelig skjønner hvor lite WB fortjener å vinne.

  Fordi vi var 12 på linje marsjdagen etter 17.Mai. Det stemmer. Og marsjdagen etter det var vi 47. Men det er mer interessant å terpe enn å rose. Sant?
  Hadde jeg laget en greie over hvor få Markens var, eller Fjeldets, hadde jeg vært en drittsekk som viste alle hvor lite jeg har å gjøre i en sjefsuniform.

  Å for å få en viktig sak på det reine, så er det IKKE slik at BA Juryen har sluttet å regne antall som ett kriterie for å vinne. Det var slik før at det største buekorpset fikk 12 poeng på antall, og nå får det største buekorpset 6 poeng i stede for.

  “Veslegjengen” var et kallenavn vi fikk da vi hadde en sår nedgangstid på begynnelsen av 2000-tallet. Ser ut som vi har klart oss ganske greit eller hva?

  Jeg er ikke interessert i å diskutere disse løgnene og falske utsagnene noe mer, dersom dere har fler utsagn å lire av dere, ring meg gjerne i forkant, så vi kan bli enig i at informasjonen stemmer.

  951 87 110

  -Marcus Palmin, Sjef Wesselengens Bataljon.

  • Egil @ 02. juni 2014 - 16.11:

   WB var 37 på BKD ?

  • Røss @ 03. juni 2014 - 19.48:

   En ting!
   Grattis med seirene først av alt!
   Men at reglene blir endret under møtet når de skal kåre en vinner, der det er soleklart at det var et annet korps med mer poeng, og endrer på hele antall-regelen er vell en smule feil. Komiteen hadde på forhånd blitt enig om regler om poeng, for så å endre de når vinneren skal kåres. Merkelig =)

 9. Kompis @ 02. juni 2014 - 20.30:

  At WB er 37 på buekorpsenes dag skulle bare mangle, handler om å holde et jevnt snitt ikke bare få folk til å komme de store dagene. Buekorps er til for marsjering og eksersering.

 10. Rolig @ 02. juni 2014 - 21.13:

  Han er mye bedre enn deg pluss han er ung og tøff som tør å blåse.

  Trenger ikke å begynne med personangrep.

  Går forresten ikke i skansens.

 11. Jaja @ 02. juni 2014 - 21.19:

  Sier litt om Wesselengen når sjefen deres ikke var i rådet i fjor..

  • Puffen @ 02. juni 2014 - 21.29:

   Så du trenger å være i rådet året før for å gjøre en god jobb?

   Så vidt jeg har fått med meg har Dræggens hevet nivået sitt betraktelig siden i fjor med en ”slager” som sjef

   • Puffpuff @ 02. juni 2014 - 21.44:

    Nå hadde denne “slageren” vært i militæret men tidligere vært 1 komp.

 12. Møkk @ 02. juni 2014 - 21.35:

  Bra, dere alle virker så posetiv til og holde live i korpsene.. Men dere som er så negativ, tusen takk.. For folk prøver og holde live i bergens tradisjoner. Om sjefen var i rådet i fjord eller ikke så er det heller på det på personen som er engasjert nok til og gjøre det. For og ta vare på disse flotte bergens tradisjoner. Men de som er så negativ er jo ikke det tydeligvis. Alle buekorpsene går ned over. Og det er synd. Hvorfor ikke heller støtte hverandre og holde live i flotte tradisjoner, en og bare se og si det negative..

  • Kjære møkk @ 02. juni 2014 - 21.50:

   Å si at alle korps går ned over er feil.

   Både Matta, Dreggens, Nordnæs, Fjeldets har hatt oppgang i år. For å nevne noen.

   Hardt arbeid og innsats gir resultater. De små korpsene jobber ikke hardt nok.

 13. Torstein Thune @ 02. juni 2014 - 22.40:

  Har fjernet et par mindre hyggelige kommentarer. Skjerpings folkens!

 14. Kåre @ 03. juni 2014 - 16.08:

  Klovn

 15. Marius Eriksen Hellesøy @ 03. juni 2014 - 16.17:

  God dag godtfolk!

  Nå er vi ferdige med 17.mai og buekorpsenes dag, for øvrig to fantastiske dager for alle som har et buekorpshjerte. Jeg merker jo med én gang at eksponeringsbehovet til enkelte presser seg voldsomt da en eller flere konkurranser gjerne ikke har gått i deres favør. Her er hva jeg mener om slike trangsynte, svært lite gjennomtenkte unødvendige kommentarer:

  Vi er alle en del av et stort fellesskap. Det spiller ingen rolle hvilket korps man går i eller hvor man tidligere har vært aktiv. Samtlige gjør dette forhåpentligvis av én grunn. At de elsker buekorps. Slik jeg ser det så deler alle den samme interessen. Det er utrolig mange som går inn på denne saken på buekorpsene.com for å nettopp se seg selv eller sitt korps marsjere på 17.mai. Da er det utrolig dårlig gjort ovenfor alle andre å trekke buekorps generelt ned i driten i kommentarfeltet. Her er det unge aktive, foreldre og andre buekorpsinteresserte som leser. Hva tror dere en 8 år gammel buekorpsgutt tenker når han ser at folk slenger dritt til hverandre?

  Man skal gi blaffen i hvor få enkelte stiller på linje, hvem som har vært i rådet og ikke osv. Det spiller INGEN rolle så lenge de ikler seg uniform og gjør det de kan for korpset. De er med på å viderebringe en tradisjon som kun vi bergensere klarer å videreføre.

  Jeg har gått mange år i Wesselengens Bataljon og ville aldri valgt et annet korps. Jeg har gode venner i så og si alle de andre buekorpsene og vi spøker med hvem som er bedre enn de andre og lignende, men det vil ALDRI falle meg inn å slenge negative kommentarer til andre buekorps. Vi har en felles interesse og det respekterer jeg. Man liker noen korps bedre enn andre, men man MÅ ikke på død og liv dele det med hele verden.

  Jeg har en viss anelse om hvem som slenger med leppen innpå her og om det er den jeg tror du er så er du alt for god og voksen til å holde på slik.

  I Wesselengens Bataljon lærer vi at om man ikke har noe positivt å si, så holder man det for seg selv. Ikke heng dere opp i hva andre korps gjør. Det angår dere ikke. Kom med råd og tips eller slå gjerne på telefonen til en av de aktive om dere har noen gode ord om ting burde vært gjort anderledes som vil gange korpset og buekorpsbevegelsen generelt. Men hold dere for god til å slenge dritt. Tenk over hvem som leser dette. Vi har vel som felles mål å øke bestanden av aktive i buekorps, ikke fjerne dem?

  Og om man skal være så oppmerksomhetssyk at man må kommentere noe negativt, stå frem med fult navn så det blir noe vekt i kommentarene.

  Slå gjerne på tråden til meg om noen trenger å diskutere litt. Jeg svarer gjerne!

  Ha en strålende dag og en god sesongslutt til alle buekorpsgutter!

 16. Akk akk @ 04. juni 2014 - 17.44:

  At Nordnæs går fra 60 gutter til 95 de store dagene sier sitt. kjøpt og betalt, kjøpt og betalt…Synd

  De eksersisdagene jeg har sett har de vært 5 slagere. På store dager er de 15 slagere, med ett par stk som er for gammel, jaujau

 17. Muffetangen @ 10. juni 2014 - 14.47:

  Oppdater angående de ulike sesongsavsluttningen pluss sjefsvalgene! Ny sjef i matta!

 18. Sindre Johnsen @ 11. juni 2014 - 07.06:

  Kjære såkalte Muffetangen.

  Det er jævlig lite morsomt å finne et slikt kallenavn på en slik side.
  Det at du faktisk gadd å kalle deg det viser kor liten du faktisk er.

  + at du vet hvem dette gjelder, når jeg finner ut hvem du, denne såkalte Muffetangen er, vil jeg gjerne.ha et par ord med deg.

  Jeg har gått til store lengder for å bli kvidt det kallenavnet, og det å finne det på en side som dette, er for min del veldig skuffende og irriterende.

  Du trodde at du kanskje var morsom når du kommenterte, men tenk litt neste gang du skal skrive på en.offentlig side.

  Mvh Sindre Johnsen.