Hjem / Flere kategorier / 17. mai 2013
(Foto: Nina Aldin Thune)

17. mai 2013

Alle 14 buekorpsene marsjerte i barnetoget 17. mai.2013

Nina Aldin Thune
Publisert 18.05.2013 22.34

I år ble Laksevågs Bueskyttere valgt til stiligste innslag i Flaggtoget av 17. mai-komiteen. Mathismarkens Bataljon stakk av med seieren i BA-kåringen, foran Dræggens Buekorps på 2. plass og Nordnæs Bataillon på 3. plass.

Film: Torstein Thune33 kommentarer

 1. Smurf @ 19. mai 2013 - 08.48:

  Skandale at Matta vant!
  Ikke kan de marsjere,ikke kan de slå og uniformeringen var den dårligste av samtlige korps, men det er vel sånn det blir når man ikke klarer å holde på soldatene mer enn en sesong.
  Eneste grunnen til at de vant må være pga antall, og det kan ikke være alfa og omega.
  Hvordan denne BA komiteen kan sette Matta foran korps som Laksevåg, Wesselengen og Skuteviken er meg en gåte.
  Er de ikke mer kompetente får de heller droppe hele kåringen, dette blir bare for dumt

  • logik @ 19. mai 2013 - 10.39:

   Hei Smurf !
   Hvorfor skandale at Matta vant ? Hvorfor så sterke ord ? Hva mener du skal til ? Juryen skal bedømme flere aspekt, men som på Staddaen er det mange dommere. De som slipper å ta konsekvensene av “dømmingen” sin er ofte de beste dommerne. Vi (3 gamlekarer – ulike korps) stod på vår vante plass og så korpsene komme mot oss. Vi konkluderte fort at Nordnæs ikke burde vinne. Til det var de for uengasjerte i både fremtoning og marsjering. Slagerne var heller ikke av vanlig kvalitet. Wesselengen imponerte, men med så “voksne” karer burde marsjeringen der vært mye mye bedre. Slagergjengen god som vanlig.
   Enig i at Skuteviken burde vært en kandidat. Både de og Laksevåg gjorde en god figur. Men det skortet på marsjeringen hos begge. Litt bedre humør jevnt over hadde også sikkert gitt dem noen poeng.
   Vårt tips var faktisk Dræggen eller Matta. Sånn sett var vi på linje med juryen viser det seg. Begge marsjerte jevnt over godt, var positive i fremtoning, stolte uten å være overlegne (Nordnæs sitt gjentagende problem) og var “pene og rene” i tøyet. Men det som imponerte mest var at Matta sine unge soldater marsjerte bedre enn mange andre eldre i andre korps. De svingte med armene, løftet beina og det var mange smil å se. Ikke hadde de en overfylt slagergjeng med gamlekarer heller. Offiserene fremstod som gode eksempler, og HELE korpset hadde tydeligvis lagt ned mye arbeid. Det skal belønnes. At de også var flest viser at de jobber godt der oppe. Det skal også belønnes i en tid da buekorpsene sliter, og ikke kritiseres ihvertfall. I stedet for å være negativ til de som har klart å snu en negativ trend burde du heller brukt noen ord på å skryte av de som sliter, men fortsatt er positive og prøver. En honnør til Fjeldets, Sydnæs, Marken og alle korpsene som sliter. Hold ut, det vil alltid snu seg.
   En dag vil dere vinne en avstemning, men om det skulle dukke opp en negativ smurf så husk at misunnelsen kan gi mange utslag.

  • Buekorpsentusiast @ 19. mai 2013 - 10.39:

   Dette er en helt latterlig kommentar Smurf. Slåingen til matta var muligens den beste i byn, matta er de eneste som har skikkelig armsving og uniformeringen er soleklart den beste i byn. På uniformeringen har matta vunnet mye de siste årene.
   Du påpåeker også at eneste grunnen til at de vant var antall, for det første er dette tull, for det andre så må du huske på at det blir vanskeligere å marsjere og uniformere alle sammen perfekt jo flere du blir. Å antall bør altså helt klart være med blandt kriteriene til dommerne, ellers ville jo de som var minst vinne hver gang. Er ikke så jævleig vanskelig å uniformere 40stk og marsjere plettfritt om du bare gidder. Antall er viktig, og dette er noe 60% av buekorpsene må jobbe med om de skal ha noen fin framtid.

 2. Tony @ 19. mai 2013 - 14.36:

  Ventet nesten på en kommentar allà smurfen sin, den kommer opp hvert år. Det som var dog overraskende var at den IKKE kom fra Nordnæs sitt holdt, men muligens itt av søndagskorpsene, – SYND! Synes juryen gjorde en grei jobb, nå fikk jo bla. wb kredit for gode slagere i BA. -Stiller meg 101 prosent bak logik sitt innlegg, mer er det isje å si om den saken!!

 3. Smurf @ 19. mai 2013 - 21.19:

  Si hva dere vil, men når det fineste korpset ifølge 17 mai komiteen+BT sine lesere er Laksevåg, og de ikke engang blir blandt de tre beste i BA er det for dumt.
  At Matta med sine vervemetoder blir mange på 17 mai er ikke rart, men det resulterer jo bare i at minst 50% av soldatene fra i fjor er borte, og at endel av de resterende hadde sin første og antagelig sin eneste marsjeringsdag 17 mai.
  Jeg og mange med meg vet hva som skjedde i fjor, og hva man tilbød gutter under 18 for å gå på 17 mai.
  At dette blir tolerert av gamlekarene der oppe er en skam, ikke sant Stig(logik)

  • logik @ 20. mai 2013 - 01.47:

   Pkt.1 : Jeg tror jeg har et rimelig bra kontaktnett av gamlekarer. Vi er riktignok gamle i ordets rette forstand og ikke helt på dagens korps, men jeg har ennå ikke hørt annet enn skryt av det arbeidet Mathismarkens har gjort de siste årene. Du mer enn antyder likevel at de driver med noe snusk. Det er alvorlige påstander, men kan du dokumentere dem vil flere enn meg lytte.
   Dersom du ikke kan dokumentere bør du slutte med den destruktive omtalen. Du har tydeligvis et horn i siden til Matta av en eller annen grunn, men du setter hele bevegelsen i dårlig lys med sånne påstander. (Skal rett være rett var leiesoldater et kjent begrep allerede på min tid, for nærmere 50 år siden. Men det var helst i slagergjengen)
   Pkt.2 : Om Matta ikke klarer å holde på soldatene mer enn en sesong som du antyder, er det likevel imponerende at de har vært blant de største korpsene, om ikke det største, de siste årene. De må være flimk til å verve. Og etter hva jeg hører (og har sett selv på 2 marsjdager i år) er de jevnt over mange på linje hele sesongen. Og det kan ikke være tilfeldig at de marsjerer så bra som de gjør om det ikke er kontinutet der oppe. Så den påstanden din skurrer ikke bare litt.

   … og du – jeg heter ikke Stig.

  • Kleggen @ 20. mai 2013 - 05.21:

   Hvilke verve metoder ble brukt og hva ble tilbudt då?
   I mitt hode har 17.mai komiteen og ba kåringen to helt forskjellige grunnlag på dømming. Ba dømmer bare buekorps og dommerene er fra gammlekar rekkene. Jeg er riktig nok aktiv og reagerer sterkt når sånne påstander kommer mot andre korps, 17.mai komiteen dømmer utifra alle som er med i toget. Laksevåg er eg enig med deg er et fint korps med stilige uniformer men det er ikke eneste kriteriene til og vinne, det må være takt, god slåing, bra uniformering der alle feil er rettet opp i og endel andre ting. For og være ærlig så syns jeg det er helt unødvendig at noen overhodet kommer med sånne anklagninger. Det går ann og ta det rolig med slike påstander aktiv eller ikke.

 4. Smurf @ 20. mai 2013 - 09.31:

  Fra debatten på buekorpsene.com etter 17 mai 2011
  “At korps prøver å toppe opp på 17. er ikke noe problem, men når man på ene siden skryter av å være størst og best, og det så viser seg at den eneste grunnen til det er at man betaler leiesoldater så faller man igjennom

  “Siden matta har vokst fra rundt 20 til ca 80 gutter på ett par år er det en så stor prestasjon i seg selv at det burde være unødvendig å leie inn soldater og offiserer mot betaling, særlig hvis det er snakk om mindreårige som betales med øl”

  “Nå har i allefall jeg snakket med gutter som ble betalt av matta på 17,mai
  Det dreier seg om minst 16 gutter i alderen 14 til ca 20,flere av disse har aldri gått i buekorps før
  Noen ble tilbudt øl, andre fikk penger.
  Da er det slik som vi trodde!
  Trekker man 16 fra det anntallet som gikk 17 er man ikke så langt unna det som har vært gjennomsnittet gjennom sesongen.
  synd at dette skulle skje,for matta hadde i mine øyne vært et flottere korps uten denne skandalen.
  kansje dere burde tatt en tur ut til Nordnes og overrakt pokalen i all stillhet…..”

  “Går i klasse med en av faneoffiserene deres. Så klart var han veldig kjepphøy på 18. mai, noe jeg uten tvil forstår (hadde vært nett like kjepphøy selv om plassering var snudd). Jeg synes det var stilig å se et buekorps utenom Nordnæs være over 100 mann, men jeg lurte meg litt på hvordan det hadde gått seg til ettersom at jeg jevnlig fikk høre at dere lå på en mellom 60-80 per marsjdag. Da jeg satt i timen begynte diskusjonen mellom meg, deres faneoffiser og en kompiss i Dræggens. Det var da det kom en annen bort og fortalte om den 6-pakningen som hadde blitt lovet for å gå på 17.mai. Videre fortalte han at flere hadde blitt tilbydd det samme. Det var 2.kompanisjefen deres som hadde vært på rundtur med bestikkelsene. Faneoffiseren deres som satt der med meg ble litt rød i kinnene og sa at 2.kompen hadde ikke gjort det for Mathismarkens, men for seg selv. Da spurte jeg han hvorfor Mathismarkens hadde tatt dem inn hvis 2.kompen hadde tatt handlingen i egne hender, men det ville han ikke svare på.

  Jeg er fullstendig enig i at noen andre i Nordnæs av og til må få sjansen til å vinne. Men det hadde smakt mye bedre å komme på 2.plass om dere faktisk hadde marsjert med bare innmeldte og vunnet på det! Da skulle jeg tatt av meg hatten og beundret et tidligere utrydningstruet korps for sitt arbeid med å komme seg på beina igjen, men når jeg får vite at 20+ av Mathismarkens sine gutter på 17.mai ikke er innmeldte eller har marsjert der før utenom tidligere 17.mai’er da mister jeg litt respekt.”

  I tileg kan man nevne mobbingen av både Skanse, Wessel og Skuteviks gutter både på skolen og på Vareg treninger.
  Er vel en grunn til at allede tre nevnte korpsene har et dårlig forhold til Matta.
  Hvis du Logik er gammlekar i Matta og ikke kjenner til dette, så er det fordi du ikke ØNSKER å kjenne til det, og da er jo alt som det pleier på Meyermarken

  • logik @ 20. mai 2013 - 16.23:

   Et lite poeng helt til slutt smurfen : Jeg skal være enig med deg i at “topping av laget” på 17 mai er en uting. Men hvorfor rakke ned på Matta ? Jeg vet ikke hvor mange som er innmeldt i det enkelte korps i forhold til antallet på 17 mai, men det så ut til at alle korpsene hadde økt antallet betraktelig den dagen. Så vidt jeg kunne se var faktisk Matta nærmest det antallet jeg husket fra de 2 vanlige eksersisdagene jeg har sett dem i år. Wesselengen har jeg sett 2-3 ganger før i år så vidt jeg husker, men de hadde i hvert fall doblet antallet på 17 mai. Og de fleste store guttene i bajonettgarden kan jeg ikke huske å ha sett før. Samme med Nygårds. En bra økning på 17 mai der og. Sydnæs var 11 en gang jeg så dem, men kjempefint at de klarte å mobilisere den 17. Honnør til dem også. Men du skyter bare på Matta. Finn deg en annen hobby.

 5. Tony @ 20. mai 2013 - 11.12:

  Smurfen, det handler om initiativ og ressurser.
  Nordnæs har jo vært i en liga for seg selv, takket være enorme ressurser mht. gamlekarer OG KAPITAL. ta feks. deres jubileum med et budsjett på en 2 mill, mens vi hadde 20 tusen på vårt budsjett.Det er så mye kapital som generer i Nordnæs systemet, at konkurransen mellom de andre korpsene har blitt skjev oppigjennom årene. feks. dro korpset til USA for en ca 15 år siden, og de chartret et eget fly, da blir det litt vanskelig å “lokke” med danmarkstur for de andre korpsene. De har klart å holde en sterk “stamme” med gutter. (for ordens skyld; Nordnæs er et stilig korps, og mange flotter gutter har gått i rekkene der, bla. enkelte bak buekorpsene.com)
  At matta har klart å reise seg, er bare å ta hatten for. At enkelte offiserer på egenhånd har gitt et par pils til kompiser (forhåpentligvis myndige)og betalt fra egen lomme, vil jeg istedenfor å kritisere og henge ut, faktisk berømme og si at det er et flott initiativ, det er bare et positivt tegn på hengivne og engasjerte offiserer.
  Hvis det er så at positiv kniving mellom Matta og 3 andre søndagskorps har gått over til mobbing, så bør jo dette taes opp, og ordnes mellom de respektive korps, eventuelt i sjefsrådet.

  • Torstein Thune @ 20. mai 2013 - 12.53:

   Det jeg tror er den store forskjellen mellom Nordnæs og andre buekorps de siste årene er initiativ og stahet. Da mener jeg initiativ både fra gamlekarer, men enda viktigere fra rådet. Jeg har selv vært med på mange råds-initierte eksperimenter for å skaffe gutter og penger til Nordnæs, f.eks juletresalg og fellesverving med LgB. Med stahet mener jeg alle de (til tider nyttesløse) skolevervingene Nordnæs er på hvert år, og alle samtalene med mildt sagt uengasjerte foreldre.

   Når rådet fungerer skikkelig, så er det gøy å sitte i rådet. Dette gjør at det blir gøy å gå i buekorpset, som igjen gjør at det blir gøy å møtes igjen på stiftelsesdagen senere. Da blir det ekstra gøy for de aktive guttene (og rådet) som ser at de forvalter noe som hundrevis av gamlekarer bryr seg om. Dette igjen gjør at man blir inspirert til å ta initiativ for å opprettholde buekorpset sitt.

   • Tony @ 20. mai 2013 - 13.35:

    Det du skriver Torstein, er nok helt riktig, og en viktig nyanse i debatten. (det var overhode ikke min intensjon å undergrave arbeide som blir gjort av offiserene i republikken). Men det blir jo gjerne en diskisjon om hvem som kom først av høna og egget.
    Når det gjelder økomiske midler til vervepremier, er det nok lørdagskorpsene og skansens som historisk sett har hatt de desidert høyeste budsjettene til dette. og det er litt det jeg mener, dette med økomomiske “konkurranse” midler.
    Dog en liten akilleshel for Nordnæs sitt vedkommende,er at jeg har hørt om enkelte som har gått i korpset i hele 11 år uten å få orden (på 80 tallet). Fotball lagene uti bydelene har veldig stor rekruttering for tiden,og de strør rundt seg med premier(pokaler/medaljer) for hver eneste turnering poden deltar på… noe å tenke på for buekorpsbevegelsen???

 6. Smurf @ 20. mai 2013 - 11.31:

  Hva Nordnes driver med legger ikke jeg meg opp i, men det Matta driver med er ikke bra.
  Å fremstille dette som å spante ett par pils, er med respekt og melde helt bak mål.
  I 2011 var dette en villet situasjon,der gutter ned i 15 års alderen ble tilbudt penger eller øl.
  Jeg mener at den snu operasjonen Matta har gjennomført er så bra at det burde være fullstendig unødvendig å holde på slik.
  Dette har resultert i at all respekt for Matta er borte.
  En annen ting er at Matta dukker opp på andre korps sine områder og prøver å verve gutter selv når disse går i uniform.
  Dette vet jeg skjedde flere ganger under forrige Matta sjef både mot Skansen og Wesselengen.
  Da vi konfronterte Matta sjefen bare lo han og sa at han sånn er det bare.
  Offiserene i Matta er blitt tilsnakket av flere korps, for måten soldatene deres oppfører seg, uten at de bryr seg.
  At 6 åringene i Matta står og roper Utsagn fjerner! mens deres egne ofiserer står og gliser viser bare hvilket nivå det ligger på

  • Kleggen @ 20. mai 2013 - 15.13:

   Denne diskusjonen er helt nytteløst når du diskuterer med en som ikke er skikkelig informert eller har skjekket opp i andre ting. jeg vet ikke hvem du er eller hvilken faneoffiser du snakker om men det at du skriver at det er noen som er tilbudt øl er bare enkelt og greit bullshit, mange av offiserene er russ i år og hvis de har sakt det at vi går og feirer eller kjører i gang en fest på kvelden etter 17 mai marsjering er helt og holdent det russen gjør, hvis de har sakt det at de skal få en six pack med øl hvis de marsjerer er det betalt fra egen lomme og har absolutt null og niks med selve korpset og gjøre, jeg vet at tallet er under 10 av de som gikk for første gang på 17 mai og endel av de har intensjoner om og fortsette fordet at de syns det var gøyt og at det var gøyere enn forventet.

   Det der med og gå inn på andre sine områder er bare en tilbakevridd tankegang fra deg. Greit nok at matta er på meyeren og hødden og skansen er på skansen men hvem må de dele med, skansen deler med fjellet, mathismarkens deler med wesselengen. sydnes deler med nygård, skuteviken deler med sandviken. Det er umulig og dele opp buekorps etter noen skikkelige områder. Det har vært litt diskusjoner mellom korpsene om såkalte “områder” og hvor de skal forholde seg men egentlig så er det mann for mann, hvis du mener området er ditt så kjemper du for det, Krhonengen skole er nærmeste skole for matta og wesselengen, christikrybbe skole er nærmest for fjellets og skansens så vær så snill, del skolene i to så kan vi se hvordan det går, du kan ikke kreve at hvert korps har sitt “området”. wesselengen skulle jo egentlig vært større enn matta for de har lokalet sitt PÅ skolen men som sagt, er det noe du har lyst på så må du kjempe for det.

  • Logik @ 20. mai 2013 - 15.56:

   Hei igjen Smurfen. Du fortsetter felttoget ditt mot Matta. Hva andre korps gjør legger du deg ikke borti skriver du, men det Matta gjør er “ikke bra”. Tro meg, det du holder på med er heller ikke særlig bra, og jeg tror flere ikke tar deg særlig alvorlig lenger.
   Du trenger åpenbart lese deg opp på buekorpshistorie og ikke bare kaste rundt deg med løse sitater. Det ligner mest på sladder og misunnelse. Jeg utelukker ikke at noe kan ha et hold av sannhet, men tror du virkelig at andre korps ikke har sine svin på skogen opp gjennom ? Jeg kan gi deg noen eksempler fra min tid som aktiv der et korps kjøpte soldater siden faren til sjefen ansatte løpergutter eller lærlinger bare dersom de også gikk i korpset til sønnen. Eller de som måtte gå lange omveier på vei til sitt korps siden de måtte gå gjennom andre korps sine strøk. Selv hadde jeg en tjommi ute i Dræggen som måtte krysse Meyermarken eller Ladegården eller Skuteviken eller Sandviken på vei til,og fra. Men han tok igjen på han på Øvregaten som skulle ut i Sandviken. Slikt var det mye av siden folk flyttet rundt i byen, men familien forventet at sønnene skulle gå i korpset som faren hadde gått i. Faktisk et litt sjarmerende trekk så lenge det ikke ble ondskapsfull mobbing. På fotballtreningen eller på skolen kan jeg ikke huske at den kjeklingen fortsatte, det var en ren buekorpsting. Like gode venner uansett. Også verving og marsjering i andre korps sine “områder” (det heter faktisk strøk her i Bergen) er like gammelt som buekorpsbevegelsen, og jeg tror ikke det finnes et eneste korps som er uskyldig i den (sjarmerende) forbrytelsen. Som sagt, les litt historie så vil du finne ut at mange av de kjente “buekorpsslagene” var et resultat av det.
   At guttunger kan være stygge i kjeften er sårt men sant. Men ikke tale om at ungene i Hødden er alene om det. Den tror jeg ikke på. Till det har jeg hørt for mye fra andre. Så smurfen – jeg tror rett og slett ikke på alt du påstår. Hadde alt vært sant tviler jeg på at Matta hadde vært der de er. Du kan lure noen hele tiden, og alle litt av tiden – men ikke alle hele tiden.

   • Smurf @ 20. mai 2013 - 16.36:

    Jeg også vet alle korps marsjerer i gjenom hverandres områder-strøk.
    Det som er spesielt med Matta er at de aktivt oppsøker disse mens et feks Skansen holder på.
    At de i tillegg aktivt prøver å verve skansegutter når de går i uniform.
    Det er litt anderledes en bare å marsjere gjennom strøket.
    Om dette og annet ble slutt etter at gamle sjefen sluttet er jo det bra!
    Jeg har ihvertfall sagt mitt, så får vi se hva som skjer framover.

 7. Anonym @ 20. mai 2013 - 12.08:

  Det som skjedde med Matta i 2011 (alle ryktene om div. spanting av øl osv.) skjedde ikke i år, dette grunnet dem som gjorde det er nå vekke fra korpset. All honnør til dem i år, for en ærlig seier.

  • Bauekorpsgutten @ 21. mai 2013 - 04.44:

   Ærlig? De byttet jo ut flere rådsmedlemmer rett før 17.mai. De satterådsmedlemmer inn som slagere og erstattet disse. Denne kåringen er en skam. Skulle vært én gamlekar fra hvert korps hvorpå gamlekaren ikke fikk bedømme sitt eget korps. Punktum.

   • Tambur @ 21. mai 2013 - 08.38:

    Tror nok ikke de kan stemme på eget korps. Og jeg forstår ikke at noen fortsatt kan kalle kåringen en skam. Tviler på at medlemmene i juryen er totalt blottet for saklighet eller kunnskap slik enkelte innlegg her er. Egentlig fornærmer dere medlemmene i juryen like mye som dere viser dårlig taperevne. Uenig kan vi være men uttrykkene for uenighet viser en umodenhet som vi forventer å finne i en barnehage. Det som begynner å bli skammelig her er at moderator har latt denne debatten gli ut, og nå tar vi hverken den, smurf eller deg seriøst. Heia buekorpsbeveglsen, og heia Mathismarken. Begge vil heve seg over nivået i denne debatten.

   • Kleggen @ 21. mai 2013 - 09.44:

    Bauekorpsgutt. -jeg vet ikke hvor og hvilket korps du er fra om du ikke er gamlekar men jeg selv er fra strøket mathismarkens går i, jeg skjenner alle personen veldig godt og jeg vet at ingen av rådsmedlemmene ble byttet ut rett før 17 mai. alle rådsmedlemmene som har går no har vært i hele år. det er 1 som bor på voss og går av og til, mest i helgene, så slike påstander kan du legge fra deg og så kan du skjekke opp i dine “fakta” før du faktisk publiserer noe sånt.

 8. Torstein Thune @ 20. mai 2013 - 12.39:

  Det er godt å se at det fortsatt er engasjement i buekorpsbevegelsen. Det som derimot ikke er så bra er at man gir uttrykk for engasjementet gjennom slike diskusjoner som dette.

  Jeg vet ikke om dere har merket det, men buekorpsbevegelsen er døende. Det er i dag ingen buekorps som klarer å stille over 100 på linje. Ikke engang Nordnæs, som har vært jevnt over 100 siden andre halvdel av 90-tallet klarte å stille 100 på 17. mai i år. Det er skummelt.

  Den beste måten å støtte korpset sitt og vinne i konkurransen med de andre er å verve som besatt. All respekt til Matta som klarte det kunststykket å snu skuten i siste øyeblikk. Jeg kan ærlig innrømme at jeg trodde at Matta skulle forsvinne da vi startet Buekorpsene.com.

  Den feile måten å støtte buekorpset på er å bli sint når man ikke er enige med det andre skriver eller mener. Jeg har personlig erfaring med stygge kommentarer, selv om vi her på Buekorpsene.com er utrolig obs på å være nøytrale.

  I år mente de ulike juryene at Laksevågs Bueskyttere, Mathismarkens Bataljon, Dræggens Buekorps og Nordnæs Bataillon utmerket seg. Det vi må merke oss er at det er utrolig vanskelig å bedømme buekorps objektivt. Alle buekorpsene har ulike tradisjoner: det er ulike uniformer, ulike måter å marsjere på, ulike måter å kommandere på, ulike måter å slå på, etc. Det gir seg utslag i at noen buekorps tjener på fargerike uniformer, mens andre tjener på bedre slagerkultur. Slik er det bare.

 9. Lei @ 20. mai 2013 - 22.19:

  Begynner å bli drit lei av å lese om ryktene rundt Matta. Kanskje dere som driver siden kan gjøre sitt for å fjerne kommentarene? Hvis det er slik i dette forumet at man bare kan skrive hva man vil uten konsekvenser, bør dere tenke over om dere skal gi leserene en mulighet til å kommentere i det hele tatt? Utsagn fjernet!Har dere som driver denne siden egentlig tenkt over hvor alvorlig det utspillet er? Jeg sitter her i skrivende stund og koker innvendig for at dere fremdeles ikke har tatt dette vekk. Det finnes ikke en sideoffiser i hele buekorpsbevegelsen som ville ha tillat det. FÅ DET VEKK!!!

  Smurf: Du må finne noe bedre å drive på med en å lynsje Matihsmarkens. Bruk tiden din på å hjelpe din bataljon slik at dere vinner en gang i framtiden.

 10. Nina Aldin Thune @ 20. mai 2013 - 22.31:

  Lei!
  Du har rett i det så jeg fjernet det ene utsagnet de to stedene det sto.

  Personlig var jeg glad for å se fremgang hos noen korps. Jeg merket meg spesielt Dræggens med gode slagere og bedre marsjering.

  Det er viktig at flere er gode og at det er konkurranse om å være best, for det får alle til å skjerpe seg.

  • Hansahesten @ 20. mai 2013 - 23.36:

   Om dokker tar inn ka som helst på denne debattsiden av fornærminger å sladder sånn uten videre så har eg og nokke eg vil påstå. Det e nokken rævoller eg ikkje liker her i byen. Nokken sier at de ikkje e helt go, og at de i forfjor spøttet på Nordnæs-gutten. Eller allfall tenkte på å gjøre det. Det sa kjiket til klassekameraten til Jonnaen. Å så va det en som lo av Skansen sin fane for den e grønn. Det va det en som hadde hørt av en som var med på utmarsjen te Fjeldet. Men det va ikkje der de hadde sagt det. Det va på slagertreningen te Nygårds. Dessuten så mener eg at alle korps som har kvitt i fargene e tapere. Det har eg sagt så då må det vere sant.

 11. urild @ 21. mai 2013 - 23.41:

  Hei!
  At matta faktisk bestikker gutter med øl? Håper jeg virkelig ikke er riktig? Det er faktisk helt sykt!

  L.B mener jeg fortjente prisen de vant. Gode slagere, fine uniformer (som skiller seg ut) De gikk i takt!

  Men en ting jeg syntes er veldig dumt, er at BA tar poeng for vær 10! Det er helt latterlig! Da er det mange buekorps som virkelig ikke har sjangs og vinne den pokalen !

  • Tvang @ 22. mai 2013 - 13.13:

   Om en usannhet blir gjentatt ofte og om et rykte får leve blir det dessverre en sannhet til slutt. Som jeg leser innlegget ditt tror du en del på sladderen.
   Vi kan være enig eller uenig i en kåring, vi kan ha våre favoritter og bli skuffet når en annen vinner. Men at både LB og Mathismarken fikk heder og ære er fullt fortjent. Stilige korps begge to og forbilder for flere. At antall gir plusspoeng burde være positivt for det belønner god rekruttering.
   Men jeg synes synd på guttene i Mathismarkem som må forholde seg til så mye sladder og vås som det smurf kommer med på denne siden. Det han påstår er ulovlige forhold så om han kan dokumentere det bør han politianmeldelse det. Så får det en ordentlig behandling. Kan han ikke dokumentere driver han med personsjikane og nedbrytning av folks navn og ære. Dette bør de ansvarlige for denne nettsiden også tenke på, som jeg tror Tambur også mener her.

 12. nordnæssjefen 2013 @ 22. mai 2013 - 22.57:

  Vi må huske at BA-pokalen ikke har noe å si.
  Det som er viktig for guttekorpsene er å eksersere. Vi må dempe alt dette om denne pokalen. Buekorpseriet dreier seg ikke om å se best mulig ut på 17. Mai!
  Korpsene trenger en bataljonseksersis. Noe bare Nordnæs, Nygaards og Dræggens har (om jeg ikke tar feil.) Det er dette som er HENSIKTEN med å drive buekorps.
  Det er IKKE på 17. Mai vi får vist fram hva buekorps egentlig er.

  Mvh Nordnæssjefen

  • Entusiast2 @ 23. mai 2013 - 22.53:

   I dagens samfunn er det vanskelig å drive buekorps etter 1950-tallets standarer. For dagens foreldre er det viktig at korpset skal ha et godt miljø og sunne aktiviteter for barn og ungdom. Jeg er enig i at bataljonseksersis er en veldig viktig del av buekorps, men ikke det viktigste! Det er nemlig at barn og ungdom skal trives!

   • nordnæssjefen 2013 @ 05. juni 2013 - 20.02:

    Ja, kanskje det er en ting som er vikigere: Guttesuvereniteten!

 13. Radney @ 22. mai 2013 - 23.48:

  Først og fremst burde alle bruke sitt eget navn når en poster innlegg her. Når jeg ser video av alle buekorpsene fra 17’ende mai er det ikke tvil om at både marsjering og slåingen har tapt seg hos de aller fleste korpsene på bare noen få år. Likevel er det noen av buekorpsene som utpreger seg på flere områder, og forutsetningen for å lykkes er nok forskjellig fra korps til korps. Det Mathismarkens Bataljon har fått til fra 2006 og frem til dags dato er ikke annet enn imponerendes og bør være en motivasjon i seg selv for de aller fleste buekorpsene. Nordnæs og Laksevågs har også holdt høy kvalitet og hatt et respektabelt antall medlemmer i en årrekke.

  Vi må huske på at de fleste offiserene rundt i buekorpsene er unge gutter og jenter som har en god del å lære hva gjelder oppførsel o.l. Noen er tidlig utviklet og forstår dette fra tidlig alder. Jeg syns det er veldig viktig at alle buekorpsene respekterer at andre går i et annet korps og ikke prøver aktiv rekruttering fra hverandre! I min tid på ververunder når gutter og jenter vi møtte fortalte at de går i annet buekorps sa vi “stilig, der må du gå i mange år” Men at enkelte skifter korps er noe som dessverre skjer likevel, men la ikke årsaken være aktiv verving fra hverandre!

  I perioden 2007 til 2009 var jeg en av jurymedlemmene til Ba i kåringen av byens beste buekorps. Denne kåringen er gøy for buekorpsene og noe ekstra å strekke seg etter på selveste nasjonaldagen. Jurymedlemmene skal gi poeng 1-6 om jeg ikke husker feil for tromming, marsjering, disiplin og uniformering og hvert korps får 1 ekstra poeng pr tiende medlem på linje opp til 100 medlemmer. Flere av dagens jurymedlemmer har vært med siden midten av 2000-tallet og gjør en god og seriøs jobb i sine vurderinger.

  Radney, Løvstakksgutt

 14. Tony @ 24. mai 2013 - 14.31:

  Vel det er vel nå det er på tide og føre debattene et lite hakk videre,(at en herved setter et punktum for interne stridigheter, sladder etc.) hva skal gjøres for “å redde” buekorpsbevegelsen??.. hva skal til for at de minste korpsene ikke skal gå nedenom og hjem??..
  Entusiast2 peker på at barn og ungdom skal trives..hvordan kan de trives, hvilken utfordringer har korpsene????; har skrevet en liten, kanskje litt dyster blogg;
  http://tonyrot.wordpress.com/2013/04/27/den-siste-markegutt/
  men kan komme tilbake til et par løsningsforslag senere..

 15. nordnæssjefen 2013 @ 05. juni 2013 - 20.04:

  Det som kanskje ødelegger mest, er innblanding fra gamlekarer/voksne.

 16. Tony @ 05. juni 2013 - 20.32:

  Det siste innlegget må du gjerne spesifisere og henvise til eksempler “Nordnæs sjefen”. Det er klart at denne 150 årige tradisjonen er avhengig av samarbeid og støttespillere fra Gamlekarer, men selvfølgelig er det en del suverinitets områder som er anderledes enn andre organisasjoner, bla. at det er guttene selv som velger sjef, dvs. rådet som danner seg selv uten inblanding av voksne/gamlekarer. Det er IKKE gamlekarer som ødlegger, men “utenforstående”,og “uvitende” mennesker og et samfunn i forandring…