Hjem / Dræggens Buekorps / Dræggens Buekorps stiftelsesdag
(Foto: Nina Aldin Thune)

Dræggens Buekorps stiftelsesdag

Stolte Dræggegutter feiret 157 år.

Malin Sveen Alfheim
Publisert 14.05.2013 23.46
Oppdatert: 15.05.2013 00.17

Mandag 13. mai var det feiring av buekorpsets 157 års stiftelsesdag.

Klokken 14 møtte 64 gutter opp klare for årets høydepunkt. Guttene marsjerte bort til “Jægerstatuen” for å kranslegge den. Deretter marsjerte de videre til Bergenhus festning for å hilse på kommandanten, der drilltroppen også tok en oppvisning. Etter noen runder med tautrekking, var det tid for bespisning i vikinghallen med pølser og brus.

Så var det tid for en runde i strøket med gamlekarene. Da de igjen ankom Bergenhus festning ble det utlevering av gaver fra foreldreforeningen og gamlekarforeningen. Deretter kom Nygaards Bataljon’s drilltropp med en meget god hornblåser, hadde oppvisning og  overrakte trommeskinn. Så var det Nordnæs Bataillon’s elitepeltong som også hadde en oppvisning, og som gav en paraply.

Dræggeguttene marsjerte så en runde i strøket med gamlekarene, over Bryggen, Øvregaten og tilbake til Kroken der det ble avsluttet med felles faneparade.

Film: Henry HuiÉn kommentar