Hjem / Nygaards Bataljon / Nygaards 155 år
(Foto: Nina Aldin Thune)

Nygaards 155 år

Nygaards Bataljon feiret lørdag sine 155 år i herlig bergensvær.

Torstein Thune
Publisert 22.04.2012 19.53
Oppdatert: 23.04.2012 20.38

70 gutter, 13 flere enn i fjor, stilte opp på Løven for å feire Bataljonen.

Fra Løven marsjerte Bataljonen til Nygårsparken der Nygaardsgutten ble bekranset og Nygaards’ falne under 2. verdenskrig minnet. Deretter ble kursen satt mot Hovedbrannstasjonen og soldatmiddag i form av pølser og iskake. Videre marsjerte korpset videre til Torgalmenningen der de møtte gamlekargjengen.

Sammen med gamlekarene marsjerte nygaardsguttene en runde i sentrum, før man i samlet kolonne marsjerte tilbake mot Løven. Der ventet Lungegaardens Musikkorps, som sammen med resten marsjerte videre mot Møhlenpris Idrettsbane.

Der ble Nygaards møtt av gratulasjonspelotongene til alliansekorpsene Dræggens Buekorps og Nordnæs Bataillon. Etter overrekkelse av gaver og gratulasjoner avholdt Nygaards sin bataljonseksersis før det ble overlevert blomster til offiserer. Deretter ble det defilert og avholdt faneparade.

Dagen ble avsluttet ved Løven med faneparade.2 kommentarer

  1. Pingback: bauekorps sesongen 2012 « tonyrot