Hjem / Flere kategorier / Bilder fra 17. mai
Mathismarkens Bataljon årets vinner i BA-kåringen
(Foto: Nina Aldin Thune)

Bilder fra 17. mai

Buekorpsene.com fikk stå med 17. mai-komiteen på Ole Bulls plass, slik ble bildene.

Torstein Thune
Publisert 18.05.2011 16.39
Oppdatert: 04.02.2012 15.56

Undertegnede fikk sammen med Nina Aldin Thune stå på Ole Bulls plass sammen med 17. mai-komiteens utsendinger på 17. mai, slik ble resultatet:

Buekorpsene.com vil komme tilbake med en fyldigere dekning av dagen så snart vi blir ferdige med filmklippene fra dagen.40 kommentarer

 1. Gunnar @ 18. mai 2011 - 22.29:

  Mathismarkens Bataljon var veldig flotte på 17.mai! Kan se de legger ned mye arbeid.

 2. Ler av matta @ 19. mai 2011 - 10.00:

  Syns det e tidig at matta betalt folk for gå på 17 . 10 stykker så e under 18 fikk hver sin øl kasse og 20 stykker fikk penger. ufortjent at de vant

  • What @ 19. mai 2011 - 10.15:

   det kan ikke være sant 😛 kansje de betalte de, men ølkasser høres litt drøyt ut…

  • Buekorpsentusiast @ 19. mai 2011 - 10.41:

   Lurer veldig på hvem du har hørt dette fra, trist om det har skjedd men hvem har sagt dette. Tror det ikke før jeg har får se det. Kan tenke meg at de har fått med noen flere til 17 mai, det gjør jo alle korpsene! men at de kjøper folk tviler jeg på.

  • Entusiast @ 19. mai 2011 - 10.44:

   Det du sier har jeg også hørt om, diverse russebiler o.l som har fått det som dugnad

  • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 02.11:

   Dette stemmer nok ikke. Om det skulle være tilfelle så er det trist, men kjenner jeg Mathismarkens rett, så trenger ikke de å betale noen noe som helst for å gå. Om de hadde stilt 90, 100 eller 120 så hadde det nok ikke spilt noen rolle. Man tar uansett ikke sjangsen på at folk som aldri har marsjert før, skal kun gå på 17. for å øke antallet. Da gambler man mer enn hva man har råd til.

   Gratulerer til Mathismarkens og det er flott å se at pokalen er kommet hem til hødden.

  • kongen @ 20. mai 2011 - 07.45:

   hvor har du hørt noe sånt? alle buekorpsene prøver jo å få med ekstra folk til 17 mai, men mathismarken har ikke bestikket folk med øl

  • Eivind @ 23. mai 2011 - 12.19:

   Vi har aldri betalt noen for å gå i matta på noen måte. Dette er rykter plassert av personer som ikke unner noen å være bedre enn dem selv. Barnslig oppførsel!

 3. Preben @ 19. mai 2011 - 13.28:

  Kan ikke forstå at Laksevåg ikke kom på tredjeplass! Eg sto og så på posisjonen og må si at det er helt latterlig at Wesselengen tok oss! Laksevåg var mange flere og uten tvil et mye flottere korps enn Wesselengen, Laksevåg-guttene hadde i det minste armsving. Wesselengen hadde en sjef som har vært sjef minst to ganger før, de hadde en ekssjef som komp og de hadde jævlig med gamlekarer i slagergjengen, forstår meg ikke på at de ikke kan få trekk for slikt.

  • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 02.08:

   Først og fremst; Kjære buekorpsene.com. Takk for en vel gjennomført 17.mai og tusen takk for en godt dekket 17.mai fra buekorpsene.com. Flott at dere fikk stå med den blå steinen.

   Så, kjære Preben.
   Som sjef i Wesselengens Bataljon og som helt sikker du gjør, så elsker jeg buekorps. Jeg synes det er trist at du går til angrep på Wesselengen da jeg skjønner at du synes at Laksevåg fortjente tredjeplassen mer enn Wesselengens. Det beviser at du som jeg ikke setter din tillit til “juryen” som for øvrig består av det ejg vil kalle “en ikke egnet” jury. Jeg synes det er trist at du leter etter feil hos Wesselengens istedenfor å konfrontere deg selv med hva som gjorde at Laksevåg ikke fikk tredjeplassen. Jeg mener personlig at hele BA-kåringen er vås. Hvorfor klager du ikke på Wesselengens resten av sesongen, men 18. mai da Ba kommer med en plassering av korpsene. Wesselengens Bataljon stilte 50 aktive på stiftelsesdagen med frafall og med 57 på 17.mai også denne dagen med frafall. Men likevel klarer vi å ta en tredjeplass. Jeg skal fortelle deg en ting Preben, og det kan du gjerne få bekreftet av samtlige fra komiteen, at Wesselengens hadde vunnet om det ikke var for antallspoengene. Jeg sa senest 16.mai at jeg som sjef for Wesselengens skjønte at tredjeplassen sto mellom Skansens, Wesselengens og Laksevågs. Personlig synes jeg alle tre er gode korps, men denne gangen tok vi tredjeplassen. i fjor tok vi andreplassen og jeg tror ikke alt dette er tilfeldig. Du skriver at jeg har gått som sjef før og det stemmer. Dette var mitt fjerde år som sjef og det av en grunn. Buekorpsbevegelsen generelt er i en stor motbakke. Wesselengens og Laksevågs skal være glad for at de ikke stiller 12-14 på linje, og det av en grunn. Jeg har ikke problemer med å innrømme at jeg selv føler det ikke er helt riktig å gå som sjef flere ganger, men jeg vet at det er eneste måten å få korpset til å opprettholde sin standard på. Vi har flere gode sjefsemner i korpset, men de ønsker selv og avvente til de må ta over for å holde korpset i live lengst mulig. Selv synes jeg det er trist å se alliansekorpsene våres slite. Du sier at vi har flere gamlekarer og folk over 24 i slagergjengen. Det er feil, om du ønsker bevis i form av bilder av gamlekarene og legitimasjon kan dette ordnes. Jeg har som prinsipp at når man har gått som gamlekar er det ingen vei tilbake. Det stemmer at flere av slagerne har gått tidligere men ikke går hver gang grunnet jobb, militæret og familie. Men ingen var over 24 år. Tre av de som gikk som slager i år vil på avslutningen tre inn i de gamles rekker og ikke returnere som aktiv. Når det kommer til denne “ekssjefen” du nevner så stemmer dette også. Han ble dessverre valgt inn som sjef for tidlig av den grunnen at korpset møtte motgang. Han løste oppgaven enkelt og følte at han gjorde en bedre jobb som sideoffiser. Jeg synes det er synd at en Laksevågtilhenger kommer med slike uttalelser da jeg har opplevd tidligere Laksevåg-gutter som dyktige, flinke og svært seriøse. Det du nevner er ikke basert på noe fakta og om du ønsker bevis så er jeg mer enn gjerne åpen for en diskusjon. Det er synd å se at Ba-kåringen skal skape dårlige diskusjoner istedenfor gode saklige diskusjoner. Laksevågs er et fantastisk flott korps og jeg ønsker dem all lykke i fremtiden. Jeg anser dem som en like verdig vinner av førsteplassen som hvilket annet buekorps. Armsvingen til Laksevåg trekker dessverre ned, har jeg hørt, da den ligner mer en 90 graders armsving enn 45 som den opprinnelig i vanlig eksersis skal være. Men igjen, forskjellig korps, forskjellig oppfatning av ting. Jeg liker at du ønsker å starte en diskusjon, men du fremstår dessverre som en bitter taper Preben. Slå på tråden så kan vi heller ta en saklig diskusjon.

   Mvh Sjef Wesselengens Bataljon, Marius Hellesøy – 930 17 552

   • YATZY @ 20. mai 2011 - 11.23:

    Hornblåser 1987. bakerste slager i midten 1985 nest bakerste ledd, helt til venstre 1987. ikke prøv deg engang. jeg har mine kontakter..

    • stemmer @ 20. mai 2011 - 14.00:

     Stemmer 😀 …….. skjønner ikke at det går ann å være så dum…. Er helt enig med deg YATZY 😀

     • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 14.07:

      Flott, da hadde du rett i at de begynner å dra på årene. Men de har aldri gått med gamlekarene. Neste år vil ikke de gå som aktiv. Men synes det er flott å se din sterke interesse for å ha rett. Liker at du har kontakter. Høres svært kult ut 🙂

   • Eivind @ 23. mai 2011 - 12.25:

    Jeg liker din måte å formulere deg på, Marius 😛

 4. tambur wb @ 19. mai 2011 - 13.51:

  vi hadde ikke en eneste gamlekar i wb. og det går ikke bare på antall. det går veldig mye på uniform og kvalitet. det at vi har en sjef som har gått før. det er våres problem, og vi har våre egne tradisjoner. så det møkket du snakker om kan du holde for deg selv.

  • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 02.09:

   Dette er helt riktig og kan bevises 110% =) Så det er ikke noe poeng i å diskutere dette.

   • Chez @ 20. mai 2011 - 14.29:

    Er lei av at folk rakker ned på slagergjengen til Wesselengen, de øver hele tiden og fortjener intet annet enn skryt.

 5. Mats @ 19. mai 2011 - 14.57:

  Wesselengen har byens beste slager gjeng og er uten tvil derfor de knuste dere.

  • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 02.13:

   Takk skal du ha. Wesselengens Bataljon har i alle år hatt en høy standard på slagergjengen og jeg kan bekrefte at de trener en gang i uken 52 uker i året. Håper de er til inspirasjon for andre buekorps.

   • mathias @ 20. mai 2011 - 07.51:

    ja hvis det er noe wesselengen har så er det bra slagergjeng, så det kan ingen si noe på

   • Sindre Johnsen @ 20. mai 2011 - 09.02:

    Mathismarken blir inspirert av WB sin slager gjeng, og den slagergjengen dere har er den beste på flere år, selv om Nordnæs er 25-30 slagere, får de ikke samme lyden utav trommene som WB sine 15 slagere gjør.

 6. YATZY @ 19. mai 2011 - 15.53:

  Når 5 stk er over 24 år vil jeg si at det går gamlekarer på linje i wesselengen.. Da tar jeg med hornblåseren.. God jul tambur i wb!!

  • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 02.14:

   Om du ringer meg så kan vi gå igjennom de 15 slagerne vi stilte med så kan du jo peke ut hvem av de 15 som var gamlekar, så kan vi se samtlige bilder de siste fem årene hvor gamlekarene har marsjert så kan du jo se om du finner en eneste av dem.

 7. trotten @ 19. mai 2011 - 18.07:

  synes BA juryen gjorde en grei jobb i år også, synes det egentlig er bra for buekorps bevegelsen at det var Matta og ikke Nordnæs som fikk første plass,slik at vi ikke får det slik som Roseborg var i tippeligaen i 10 år.. Eneste lille jeg har å utsette på Matta var at den soldaten som gikk bakerst, burde holdt seg til sitt eget korps; Markens, som sliter nok som det er med antallet. (om det er bevisst støvsuging eller ikke, det vet jeg ikke..?)
  Jeg synes at slagergjengen til Laksevåg holdt et meget godt nivå i år!

  • Marius Hellesøy @ 20. mai 2011 - 02.15:

   Juryen burde vært følgende; Formannen i hvert av de aktive buekorsene, hvor man ikke kunne stemme på et korps innen for sin egen allianse..

 8. Chez @ 19. mai 2011 - 18.47:

  Det er på ingen måte bevisst støvsuging, han kom innom råde vårt for en uke siden og sa at han ville begynne. Han marsjerte med oss to ganger før vi fant ut at han gikk i Skansen, vi spurte han hvorfor han gikk med oss og svarte med at han tapte et veddemål, men han sa at han ville forsette å gå med oss fordi han syntes at det var mye ”kossligere” hos oss enn hos skansen. Vi tenkte ikke på det som noe spesielt at han ville bytte fra Skansen til oss, grunnet at det har vært en del folk som har pendlet fra Matta til Skansen og omvendt. Om vi hadde vist at han gikk i Marken (alliansekorpset vårt) så hadde vi sendt han ned til dem med én gang.
  PS. Må si at marsjeringen til LB var utrolig bra! Og slåingen til WB var så vidt jeg vet, den beste i byen!

 9. trotten @ 19. mai 2011 - 19.55:

  Ok, grei nok forklaring du fra Matta kom med. eg bare lurte nemlig, men eg skal som gamlekar selvsagt isje blande meg. eneste eg vil si til korpsene generelt, prøv å få si dette te guttene; Dokkar kan bytte ut kone(når dokkar blir eldre), men dokkar bytter aldri ut korpset!! 🙂

 10. Chez @ 19. mai 2011 - 20.06:

  😉 meget bra sagt. Er du gamlekar i Marken?

 11. Ler av matta @ 20. mai 2011 - 00.14:

  går i klasse med flere som fikk det tilbud av matta . han ene takket ja å gleder seg til han får øl kassen. pengene får å finansiere de øl kassene og til de som vill ha penger isteden får øl kommer vist fra dugnad, det har en sentral person i rådet sagt åpenlyst uten at eg skal nevne navn . det e jo rett å slett latterlig . har mistet alt så heter sympati får det korpset når de holder på sånn . hadde mitt korps holdt på sånn hadde eg sluttet

 12. knut den store @ 20. mai 2011 - 06.38:

  Må si jeg er imponert over de mindre korpsene, de som ligger på rundt 30 man. marsjereingen og slåingen er bra. Skulle ønske de var enda flere, om de buekorpsene hadde vært 60-70 man ville det vært helt fantastisk! Da ville de blitt som wesselengen, laksevåg og nygårds som etter min mening er de stiligste i byn.
  Nordnæs og matta er også bra, men nordnæs mangler armsving og matta har for mange små. Uansett en veldig fin 17 mai, med mange stilige korps!!

  • Sindre Johnsen @ 20. mai 2011 - 09.13:

   Jeg vet vi har mange små, men kjennetegnet til Mathismarken er de blå soldatjakkene, siden det bare er i som har de, vi har mange små fordi vi har skoler vi verver på.

   Slik er det jo bare, alle korps har sine ting.

   • knut den store @ 20. mai 2011 - 12.05:

    Hva mener du? at matta har mange små fordi de verver på skoler? Det gir jo ingen mening. De fleste korpsene verver vel på skoler, og de fleste korpsene har store soldater i tilleg til små. Slik er det ikke i mathismarken. Tror heller at matta har små soldater nå fordi de begynnte å verve skikkelig for 5 år siden, og det er vanskeligere å verve store en små soldater, dermed må matta vente enda 3-4 år før de får store soldater. Uansett er det utrolig hvordan matta klare rå få de små til å marsjere så bra.

    • Chez @ 20. mai 2011 - 12.27:

     Ja, vi har en del unge soldater, men de er i all hovedsak kun fra Kronhengen. I Sandviken er det mange forskjellige korps som konkurrer om de samme guttene, om vi ikke tar dem i ung alder så tar noen andre de. Det eneste problemet med å verve 6 og 7 åringer er at det blir vanskeligere å holde på dem over lengre tid, grunnet at etter de har godt som soldat i 4 5 år så vil de gjerne bli noe annet. Så de eldste soldatene vi har for øyeblikket er et lite fåtall 12 og 13 åringer. Men med en del trening og dyktige sideoffiserer så har vi klart å få grei marsjering på de minste guttene.

 13. snabel @ 20. mai 2011 - 13.06:

  At matta driver med snuskete verving er da ikke noe nytt,både aktive wessel og skuteviks gutter forteller om både mobbing og trussler om man ikke melder seg inn i matta.
  At man i tilleg har en sjef der som mildt sagt ikke oppfører helt i hennhold viser i allefall for meg at matta er et korps som jeg ikke ville ønsket å ha guttene mine i.
  Forøvrig synest jeg matta kan holde seg unna og ikke marsjere inn og forbi andre korps ekseserplasser og lokaler på øvelsesdager.
  Vet at de har irritert både wessel, skuteviken og skansen med dette.
  Synest også at offiserene i matta burde følge litt mere med på hva soldatene i matta drev med både på Khronengen og før prosesjonen startet. At soldatene står og slenger dritt til andre korps og kaller andre korps soldater for homo,uten at ofiserene reagerer er ikke hverken stilig eller kult

  • Petter Thowsen Rasmussen @ 20. mai 2011 - 13.39:

   Jeg tror også at matta truer guttene. Høres meget logisk ut! Tror de bruker pistol når de værver gutter. Nei vent, Osama Bin Laden er ike død, matta har kidnappet han, og de som sier nei til å gå i matta, må komme hjem til meg i kjelleren og møte Osama. Håper at du lyger når du sier at du er far. LATTERIG er du.!

   Petter Thowsen Rasmussen

  • Chez @ 20. mai 2011 - 14.23:

   Mathismarkens og Wesselengen har et utrolig godt forhold til hverandre, og det at vi tar turen forbi rådet deres og at de gjør det samme (grunnet at marsjrutene våre krysser hverandre) går helt fint. Ja vi har tatt turen forbi rådene til Skansen og Skuteviken i løpet av sesongen, men til gjengjeld så har begge de korpsene marsjert gjennom vårt strøk, og det gjør oss ingenting. Det er gøyt for soldatene å marsjere i litt andre områder enn kun i strøket.
   Ja vi vet at det har vært mobbing frem og tilbake mellom guttene i de forskjellige korpsene, og vi har snakket med de guttene det gjelder i Matta, men det er omtrent alt vi kan gjøre, for når det kommer til avstraffelse for dårlig oppførsel så er det foreldrenes område.
   Når en soldat fra et annet korps går på en skole som er dominert av noen andre så skjer det dessverre slik at de antaglig vil bli mobbet for det, det er langt fra bra og vi har ved flere anledninger oppfordret våre gutter til å ha et vennskaplig forhold til folk fra andre korps, men det har seg da slikt at pøbelunger mobber hverandre for alt og ingenting, slik er det dessverre bare. Jeg vet for et faktum at våre gutter på Christi Krybbe blir mobbet av Skansegutter. Det er beklagelig, men slik er det.
   Jeg vil gjerne bruke denne anledningen til å takke tamburen i WB for hjelpen han har gitt oss med slagergjengen vår i år. Håper vi kan få til noen felles slagertreninger fremover 😀

 14. Joachim @ 20. mai 2011 - 13.09:

  det er veldig mange flotte buekorps, og jeg syntes wesselengen har gjort en veldig god jobb med rekruteringen og slagergjengen. det er fint å se et allianse korps vokse! håper fjellet og skutevikens gjør det samme! jeg mener at skutevikens, wesselengen og sydnæs har en av de beste slagergjengene!

 15. Ler av matta @ 20. mai 2011 - 16.11:

  Jeg har opplevd og sett at en så sitter høyt opp i rådet i matta har gått rundt å mobbet andre buekorps gutter : der han har sagt følgende : forbanna drit krops ingen e bedre oss eller faen det e flaut at andre buekorps e stolt over korpset sitt når de ikkje har noe å vise til sånn vi har . godt mulig at han ikkje e den skarpeste kniven i skuffen . de har vertfall en veldig hyggelig sjef så det skal de ha.

 16. morten @ 20. mai 2011 - 16.27:

  Det er nå engang sånn at visst man tilhører et korps så vil man jo helst at det respektive korpset skal vinne….. Jeg mener at Skansens Bataljon var best iår 🙂 Men nå ble ikke kåringen slik….. Men! Av de 3 korpsene som kom høyest mener jeg at rekkefølgen burde vært: 1.Nordnæs 2.Wesselengen 3.Mathismarken..

 17. snabel @ 25. mai 2011 - 06.04:

  Nå har i allefall jeg snakket med gutter som ble betalt av matta på 17,mai
  Det dreier seg om minst 16 gutter i alderen 14 til ca 20,flere av disse har aldri gått i buekorps før
  Noen ble tilbudt øl, andre fikk penger.
  Da er det slik som vi trodde!
  Trekker man 16 fra det anntallet som gikk 17 er man ikke så langt unna det som har vært gjennomsnittet gjennom sesongen.
  synd at dette skulle skje,for matta hadde i mine øyne vært et flottere korps uten denne skandalen.
  kansje dere burde tatt en tur ut til Nordnes og overrakt pokalen i all stillhet…..