Hjem / Laksevågs Bueskyttere / Laksevågs Bueskyttere 117 år
Laksevågs Bueskyttere på vei mot Damsgård. (Foto: Torstein Thune)

Laksevågs Bueskyttere 117 år

8. mai feiret Laksevågs Bueskyttere at det er 117 år siden starten.

Torstein Thune
Publisert 16.05.2011 17.41

Med 42 gutter på linje hos bueskytterne, i tillegg til 11 i rekrutteringskorpset Holmens Kompani, feiret Laksevågs sin stiftelsesdag.

117-årsfeiringen, som foregikk i strålende solskinn, begynte med den tradisjonelle kransenedleggelsen på stifteren Petter Bøthuns grav. Deretter marsjerte guttene videre til bespisning og etter sigende et forrykende trylleshow.

På Damsgård Hovedgård ble hvert kompani, inkludert slagere og rekrutteringskorpset Holmens Kompani fotografert på trappene. Her ventet også 46 stolte gamlekarer, noe som skal være det største antallet på en vanlig stiftelsesdag i manns minne.

Sammen marsjerte så korpset og gamlekarene en runde på laksevåg, med innlagt slagerkonkurranse mellom aktive og tidligere aktive slagere, før de ankom Holmen.

Der ble det gaveoverrekkelse. Fra Gamlekarforeningen fikk korpset nye Hellebarder, mens Holmens fikk ny sjefssabel. Velforeningen ga på sin side abonnement på fotball- og filmkanaler slik at Bueskytterene skal kunne arrangere både fotballkvelder og filmkvelder i lokalet sitt fremover.

Dagen ble avsluttet med felles faneparade.Én kommentar