Hjem / Flere kategorier / Fellesutmarsj til Bellevue
Nordnæsslagere i aksjon (Foto: Nina Aldin Thune)

Fellesutmarsj til Bellevue

Lørdag 7. mai avholdt Lørdagskorpsene sin årlige fellesutmarsj til Bellevue med slagerkonkurranse og oppvisning på Møhlenpris.

Torstein Thune
Publisert 16.05.2011 17.21

Dagen begynte som vanlig på Festplassen omlag klokken 14.00. For anledningen var Nordnæs Bataillon 93 på linje, Dræggens Buekorps 65 og Nygaards Bataljon omlag 65.

Samlet marsjerte de tre korpsene til Korskirken. Som leder av Fellesrådet marsjerte Nordnæs Bataillon i spissen, med Dræggens Buekorps i midten og Nygaards Bataljon til sist oppover Korskirkesvingene. Selve slagerkonkurransen ble som vanlig utkjempet i hver eneste sving, men mot 28 nordnæsslagere ble kampen hard for de noe mindre tallrike dræggeslagerene og nygaardsslagerene.

Vel oppe på Skansen gikk de tre korpsene deretter bort Fjellveien til deres tradisjonelle rasteplasser. Marsjen gikk deretter ned til Bellevue, før de tre korpsene marsjerte ned Kalfaret, defilerte gjennom Olav Kyrres gate, og marsjerte videre forbi Løven og til Storeleken på Møhlenpris.

På Møhlenpris ble det innmarsj, bataljonseksersiser og fellesdefilering til stor begeistring for de oppmøtte skuelystne. Som vanlig skulle arrangementet etterfølges av det storslåtte fellesballet, og balldamene møtte selvfølgelig opp for å gi sine offiserer blomster. Arrangementet ble avsluttet med felles faneparade for de tre lørdagskorpsfanene.Comments are closed.