Hjem / Nygaards Bataljon / Nygaards 154 år
Nygaards Bataljon på vei inn i Nygårdsparken på sin stiftelsesdag. (Foto: Torstein Thune)

Nygaards 154 år

Nygaards Bataljon feiret sine 154 år lørdag 30. april.

Torstein Thune
Publisert 09.05.2011 11.12

Nygaards Bataljon feiret dagen sin på tradisjonelt vis lørdag 30. mars. Med 57 gutter stilte korpset opp ved Løven, utenfor de naturhistoriske samlingene til Bergen museum. Videre gikk marsjen til Nygårdparken, der Nygaardsgutten ble bekranset og nygaardsguttene som døde under 2. verdenskrig minnet.

Marsjen gikk deretter videre til hovedbrannstasjonen, der soldatmiddagen, bestående av pølse; stappe og iskake, ventet. På hovedbrannstasjonen fikk guttene også se klipp fra Nygaards’ 100-års-jubileum.

Etter maten marsjerte Nygaards over Sydneshaugen til Torgallmenningen der de møtte gamlekargjengen. Sammen marsjerte de deretter en runde før de sammen marsjerte opp igjen til Løven, og videre mot Møhlenpris.

På Storleken ble korpset møtt av drilltroppen til Dræggens Buekorps og elitepelotongen til Nordnæs Bataillon, som begge hade oppvisning og brakte med seg gaver. Deretter avholdt Nygaards sin bataljonseksersis før dagen ble avsluttet ved løven med parademarsj.Comments are closed.