Hjem / Nordnæs Bataillon / Nordnæs Bataillon 153 år
Nordnæsrådet anno 2011 (Foto: Nina Aldin Thune)

Nordnæs Bataillon 153 år

Den 3dje maidag har vi kjær, thi Nordnæs’ fødselsdag den er.

Torstein Thune
Publisert 09.05.2011 13.07

3. mai føles nesten som 17. mai på Nordnes. Med mange nasjonalflagg og store folkemengder.

Dagen begynte som vanlig for offiserene, underoffiserene og slagerene på Fredriksberg Fort i 7-tiden, med flagg- og bannerheising, taler og den tradisjonelle marsjen rundt Valen.

Selve hoveddelen begynte klokken 13.00. For anledningen stilte Nordnæs Bataillon hele 105 på linje, noe som faktisk er en liten økning fra 3. mai i fjor da Nordnæs stilte 102. Marsjen gikk først til Bergen Kino, der guttene fikk se en nøye utvalgt kinofilm. Deretter gikk marsjen tilbake til Fredriksberg Fort der det ble servert boller og brus til guttene.

På Fredriksberg Fort begynte også gamlekargjengen å ta form. Til sammen møtte over 200 gamlekarer opp for å feire 3. mai, noe som er spesielt imponerende med tanke på at dette var en helt ordinær stiftelsesdag.

Etter kransenedleggelse for stifterne og for nordnæsguttene som falt under 2. verdenskrig og gaveoverrekkelser marsjerte Nordnæs sammen med gamlekargjengen en runde innom Torgallmenningen og tilbake til Nordnes. På Tollboden ventet som vanlig en stor skokk med skuelystne. Drilltroppen til Dræggens Buekorps og gratulasjonspelotongen til Nygaards Bataljon var også på plass med lykkeønskninger og gaver.

På Tollboden fikk de oppmøtte deretter se bataljonseksersisen til Nordnæs, før korpset også defilerte for de oppmøtte. Arrangementet på Tollboden ble som vanlig avsluttet med en felles faneparade akkompagnert av Gamlekarmusikken.

Dagen ble for korpsets del avsluttet i Haugeveien med faneparade, før offiserene og gamlekarene gikk videre til fest på Hotell Norge.Én kommentar