Hjem / Annet / Nordnæs Bataillon bytter navn
Kopi av Blodfanen med inskripsjonen Nordnæs Buecorps (Foto: Nina Aldin Thune)

Nordnæs Bataillon bytter navn

… og andre aprilspøker.

Torstein Thune
Publisert 01.04.2011 00.01
Oppdatert: 12.04.2011 15.15

Det var ikke bare vi som tullet med buekorps i dag. Radio 1 kunne nemlig meddele at fylkesmann Lars Sponheim ville forby Buekorps.
Sponheim mot buekorps by btno
Med på spøken var komiker Rune Andersen og byrådsleder Monica Meland.

Vår Aprilspøk:

Fra 1868 til 2011 het buekorpset Nordnæs Bataillon, men nå har rådet vedtatt å gå tilbake til det opprinnelige navnet – Nordnæs Buekorps.

Den offisielle endringen tar først kraft ved faneoverrekkelsen 3. mai.

Grunnen til endringen er i følge nordnæssjefen Martin Birkeland den labre nyrekrutteringen til buekorpset. Han tror at folk rett og slett ikke har forstått at også Nordnæs er et buekorps.

Nordnæs Buekorps er det opprinnelige navnet til korpset, og ble brukt fra stiftelsen i 1858 til korpset skiftet navn til Nordnæs Corps i forbindelse med at tregeværer ble tatt i bruk under marsjeringen i 1867.

Navnebyttet betyr også at buekorpset skal få ny fane. Denne forventes å være klar til stiftelsesdagen 3. mai. Etter hva Buekorpsene.com forstår vil hovedmotivet på denne nye fanen i likhet med den nåværende fanen være den gamle riksløven på rød bakgrunn, men altså med teksten Nordnæs Buekorps i stedet for Nordnæs Bataillon.

Buekorpset har også startet prosessen med å endre på sin internettside for å gjenspeile endringen. Siden, som tidligere brukte domenenavnet http://nordnes-bataillon.no, er nå tilgjengelig fra http://nordnaes.no.

Har du sett eller hørt andre aprilspøker om Buekorps i dag? Del de i kommentartråden!12 kommentarer