Hjem / Flere kategorier / Mathismarkens sesongstart
Mathismarkens Bataljon sine slagere, 13.03.2011 (Foto: Birthe Mari Jakobsen)

Mathismarkens sesongstart

Mathismarkens Bataljon begynte sin 124. sesong i skikkelig bergensvær.

Torstein Thune
Publisert 14.03.2011 00.15
Oppdatert: 20.06.2011 15.57

Til tross for ekte bergensvær marsjerte Mathismarkens Bataljon en runde i strøket med 61 gutter på linje.

Med sine 11 slagere, stokkebærer, 5 hellebarder, 31 soldater og 13 offiserer viste Mathismarkens Bataljon at de også i år er blant de største buekorpsene.34 kommentarer

 1. Sindre Johnsen @ 14. mars 2011 - 08.36:

  Vi starter våres 124. sesong i år, ikke den 123.

  • Torstein Thune @ 14. mars 2011 - 13.07:

   Snek seg inn en skriveleif der, ja. Rettet!

   • sindre @ 14. mars 2011 - 18.09:

    det går bra det =) ble det tatt noe mere bilder eller video ang. møtet med skuteviken?

    • Torstein Thune @ 14. mars 2011 - 18.19:

     Kanskje. Morten var også ute og så på Skutevikens, men har ikke sett bildene hans enda.

 2. Malin @ 14. mars 2011 - 19.16:

  Jeg fikk filmet litt av når dere prøvde og få skuteviken med på slagerkonk, men lot det være, for det var ikke så masse jeg fikk med.

  • Malin @ 14. mars 2011 - 21.04:

   Lot være og redigere det med, fordi det ikke var så masse jeg fikk med*

 3. TORD @ 15. mars 2011 - 17.07:

  Hvorfor har dere ikke lagt inn Laksevågs Sesongstart? Vi startet søndag 13/03.

  • Torstein Thune @ 15. mars 2011 - 17.30:

   Dette er en internettside drevet av frivillige, uten betaling. Det vil si at vi ikke alltid kan ta oss tid til å jobbe med siden, og at vi ikke har penger til transportmidler mellom ulike korps. I tillegg er vi for få til å kunne dekke alle selv om alle hadde hatt tid til å jobbe med siden en gitt helg.

   Hvis du eller noen andre har lyst til å hjelpe oss med å dekke Laksevågs eller andre korps, enten det er gjennom marsjrapporter, bilder, film eller transport så er det bare å sende en mail til frivillig@buekorpsene.com.

 4. Rune @ 16. mars 2011 - 10.14:

  Er ikke vanskelig å se at det er første dag på linje, og at det er mange nye med i korpset.. Hehe Men jeg er sikker på at det kommer seg etterhvert utover i sesongen.
  Det som er glimrende er at Mathismarkens nok en gang, etter all sannsynlighet, blir byens største søndagskorps. -Står Skansens posisjon som byens ledende søndagskorps for fall?

 5. sindre @ 17. mars 2011 - 16.40:

  Rune: Eksersisen på Onsdag var bedre enn den på Søndag, vi var 61 stolte gutter og trommingen gikk flytende 🙂

  Og takk for at du støtter Mathismarken 😀

 6. Johnny'en @ 19. mars 2011 - 01.31:

  @ Rune: Tror nok ikke Skansens står for fall.. Skansen har jo nesten alltid hatt en tendens til å starte med et lite korps, men det bygger seg alltid opp iløpet av sesongen. Men! Det er ikke antallet det kommer ann på, det er stilen! (noe som Mathismarkens sliter litt med) 🙂 Og forresten! Årets 1.komp i matta gikk i skansens som hornblåser i en halv sesong (2009) og nå er han 1.komp? Det virker som man fort rykker opp i gradene skjønner jeg..

  • 1. kompen i matta @ 20. mars 2011 - 18.04:

   Hvis å gå som hornblåser to marsjdager er en halv sesong, er søren ikke sesongen i skansen mye å skryte av! Hele 4 marsjdager! :O Syyyykt mye! Og, hvis du kaller det å kle offiserene i helt vanlige dressjakker for stil, så får du heller ta turen nedom å se på matta en dag! Vi kjører EKTE uniformer!

 7. Chez @ 20. mars 2011 - 09.57:

  @ Johnny: Hvis mann ser litt tilbake utover de siste sesongene, så er det en ting som er meget klart, at Mathismarkens også har tradisjoner for å begynne i det små. I 2009 var vi ca. 40 første marsjdag, og endte med 90-100 på 17. mai. Årets første kompanisjef har fått den posisjonen han har, pga at han har gjort seg fortjent til den. I Mathismarken er det slik at man blir enten opp eller nedgradert etter hva man yter for korpset, og hvilke meritter man har.

 8. 1. kompen i matta @ 20. mars 2011 - 18.03:

  @ Jonny: Hvis å gå som hornblåser to marsjdager er en halv sesong, er søren ikke sesongen i skansen mye å skryte av! Hele 4 marsjdager! :O Syyyykt mye! Og, hvis du kaller det å kle offiserene i helt vanlige dressjakker for stil, så får du heller ta turen nedom å se på matta en dag! Vi kjører EKTE uniformer!

 9. Johnny'en @ 22. mars 2011 - 22.24:

  At Mathismarken har voks i antall aktive er ikke noe å si på! 🙂 Men som sagt tidliger (vet ikke om dere forstod det) Siterer megselv: “Det er ikke antallet det kommer ann på det er stilen” sitat slutt. Det er ikke alltid kvantitet som er best skjønner dere 🙂 Dere mangler rett og slett stil! En skam for søndagskorpsene!

 10. Johnny'en @ 22. mars 2011 - 22.27:

  + “1kompen i matta” visst du disser skanseoffisersuniformene disser jo du egentlig Nordnæs også ( siden de praktisk talt er nesten helt like) Så… joda du bygger et “godt” omdømme for mathismarkens å jeg si 🙂

  • mathias @ 23. mars 2011 - 19.05:

   matta har de feteste uniformene av alle, vi kan jo faktisk kalle det uniformer iforrhold til skansen, og nordnes for den slags skyld. og vi vil heller ha mange folk å ha dårlig “stil” i starter av sesongen og få bedre “stil” utover også være de stiligste og en av de største. mens skansen kan være så stilig de vil men like vel være liten

  • 1. kompen i matta @ 24. mars 2011 - 15.47:

   Det er jo du som søren ikke lager noe godt omdømme for skansen når du pumper ut masse drit uten å tenke over hvordan dere har det selv. Og, ja! Jeg disser uniformene fordi de er vanlige dressjakker og ikke uniformer. Da kunne vi jo like gjerne kledd oss i joggedresser! Og hva søren snakker du egentlig om når du sammenlikner oss og dere angående stil?? Vi har soldater av lavere alder enn dere, men de klarer faktisk å bevege på armene i motsetning til de fleste andre buekorps! Det er faktisk direkte flaut å se på mange av dem! Virker som man blir fortalt at man skal prøve å holde armen dønn i ro…..

 11. Slager SJ @ 23. mars 2011 - 22.20:

  Det som skjer med og har skjedd med Mathismarken er at De sjefene vi har hatt i løpet av de 4 siste årene har vært Helt Utrolige, Inkludert årets sjef. Jeg har vært aktiv i 12 år nå, og Vi i Mathismarken har både STIL og kvantitet. Uniformene våres er stil-rene og det har de/vi vært i Alle år

  • Torstein Thune @ 23. mars 2011 - 23.46:

   Kan du fortelle litt om hva disse sjefene har gjort, og hvorfor du tror det har bidratt til medlemsveksten og stabiliteten dere nå har?

   Tror mange vil være svært interesserte i hvordan dere har fått det til!

   Ellers er diskusjoner rundt uniformer i min mening ganske meningsløse på dette planet. En uniform er en uniform fordi man har bestemt seg for å uniformere seg i akkurat den sammensetningen av klesplagg. For å illustrere hva jeg mener kan jeg trekke frem legefrakker. De ser ikke akkurat så pompøse ut, men de er likevel en slags uniform for leger.

   Så lenge buekorpsene holder seg konsekvent til den uniformen som er vedtatt, og ikke faller i fellen å legge til eller trekke fra uniformselementer uten god grunn, vil jeg tørre å påstå at alle uniformene er like gyldige som uniformer. Det betyr ikke at dere ikke kan ha deres egne favorittuniformer (gjerne uniformen til eget korps ;)), men det blir likevel en unyttig diskusjon siden meninger rundt hvilke uniformer som er penere enn andre aldri vil bli noe annet enn nettopp subjektive meninger.

   Beklager langt og innfløkt svar, er i oppgaveskrivemodus og klarer ikke å formulere meg kort og enkelt 😛

 12. Johnny'en @ 23. mars 2011 - 22.23:

  @Mathias: dere klarte jo ikke å bedre stilen ifjor 🙂 hvordan skal dere få det til iår? Jeg skal gi dere ett godt tips: sett en øvre og nedre aldersgrense. Det er rett og slett flaut og se gutter som ikke er fylt 6år engang gå i buekorps. Vet du hvorfor? Fordi: da blir det ikke noe særlig med marsjering… Det blir bare dilting(slulling osv) og min personlige mening er at når man må “finne opp” en 21års medalje sier det bare at man rett og slett er for gammel til å gå i buekorps. Dette er Selfølgelig mine meninger men som sagt bare et tips (råd) om hvordan man kam forbedre stilen i “buekorpset” deres. 🙂

 13. Alf.P @ 23. mars 2011 - 23.02:

  Stil er nokk ikke noe som gutter fra Skansens Bataljon burde utale seg om. Guttene fra Høiden klarer i det minste å svinge med armene når de marsjerer.

  Er Mathismarken et skamm for Søndagskorpsene? Hva er Skansen da? Skansen er ikke et søndagskorps en gang, vell teknisk sett så er de, men de oppfører seg like pompøst som om de var på lik linje med Nordnæs. Det er Skansen som er et ”skam” for Søndagskorpsene.

 14. Slager SJ @ 23. mars 2011 - 23.18:

  Johnny’en: vi har ikke gutter i korpset som er under 6, kanskje Èn.
  Men det som er poenget, er at vi har Trofaste medlemmer av Mathismarken Bataljon. Og vi har våres Stil i Bataljonen våres… og hvorfor er du så imot Mathismarken og deres oppbygging i løpet av årene?

 15. mattagutt @ 23. mars 2011 - 23.30:

  Vi har ingen i korpset som er under 6 år. Åpenbart at denne john er sjalu på matta, fordi vi klarer å verve og tar over som det ledende søndagskorpset. Det med stilen vil selvfølgelig være vanskelig når man har så mange nybegynnere, men det kommer.

  • Torstein Thune @ 23. mars 2011 - 23.48:

   Nøyaktig hvor mange nybegynnere har Matta i år?

   • mattagutt @ 24. mars 2011 - 08.10:

    15-20 er mer riktig

 16. Alf.P @ 24. mars 2011 - 07.53:

  @ Torstein, rundt 10-15 så langt. Og de er i alderen 1 klasse på Barne skolen til 3. VGS.

 17. Jones @ 24. mars 2011 - 14.39:

  Enig med deg Torstein.
  Matta ble “kåret” til den beste pelteongen på 17.mai 2010 og den beste fanegarden. Om du ser på filmen fra 17 mai kan du se hvilke korps som faktisk svinger med armen og løfter på beina, der e faktisk Laksevåg, nordnes og mathismarkens noen av de få.
  Foresten en veldig idiotisk diskusjon, vi får se på 17.mai hva slags Buekorps som e best.

 18. Slager SJ @ 24. mars 2011 - 18.54:

  @Torstein: “Kan du fortelle litt om hva disse sjefene har gjort, og hvorfor du tror det har bidratt til medlemsveksten og stabiliteten dere nå har?

  Tror mange vil være svært interesserte i hvordan dere har fått det til!”

  – 5-4 år siden (Sjef: Christian E. Storum) fikk antallet til Mathismarken fra 28 (17.mai) til først 60 (17.mai 07) så 82 (17.mai 08)

  – 2 år siden (Sjef: Kim Rune Kleveland) fikk antallet fra 80 til 97 (17.mai 09)

  – 1 år siden (sjef: Jørn Rune Valderhaug) hadde en liten nedgang pga generasjonskifte. gikk fra 97 (17.mai 09) til 73 (17.mai 10).

  Alle disse sjefene har hatt disiplin å lære vekk.

  • mattagutt @ 24. mars 2011 - 20.36:

   Retter litt på noen tall, 17 mai 2009 var vi 101.
   17 mai 2010 var vi 78

 19. Jones @ 24. mars 2011 - 18.57:

  Hardt arbeid.

 20. Slager SJ @ 25. mars 2011 - 16.48:

  Mattagutt: vi var ikke 101, vi var 97 eller 98

 21. Martin Aleksander Alvær @ 26. mars 2011 - 07.47:

  Det er ikke tvil om Mathismarken har hatt en voldsom medlemsvekst de siste årene. All ære for det. Det jeg tror er viktig er å greie å skape et miljø som smitter ove på andre. Christian jobbet jo på SFO på Krohnengen og fikk vel mange til korpset den veien regner jeg med, og er blitt fortalt. Hvis man f.eks klarer å verve noen fra en klasse, er veien kort til at flere i klassen begynner.
  I tillegg har nok Mathismarken vært bedre enn mange til å holde guttene aktive også utenom sesongen, men det er ikke automatikk i dette heller. Det blir spennende å se utviklingen til korpsene framover. Alle med unntak av Mahismarken har vel hatt en tilbakegang, eller ligger på ca samme antall som i begynnelsen av fjorårssesongen.

  Nå har jo BA fokusert en del på buekorps den siste tiden. Jeg tror vi skal være forsiktig med å kun legge skylden på foreldrene, og kanskje tenke på om vi må gjøre noe for å tilpasse oss dagens situasjon.
  Jeg tror Skansen vil vokse utover sesongen som de alltid gjør, men det beste hadde jo vært om vi hadde et godt stabilt antall i begynnelsen av sesongen.

  Nordnæs har vel en pizzakveld, eller flere før sesongstart, hvordan har dette hjulpet i forhold til verving hos dere?

 22. Slager SJ @ 26. mars 2011 - 14.53:

  Vi har diskotek, og filmkvelder utenom sesongen som de aktive og ikke-aktive kan være med på. Det ser ut som det hjelper.