Hjem / Skansens Bataljon / Skansens startet sesongen
Skansens Bataljon 1. dag i uniform, 26 februar 2011. (Foto: Torstein Thune)

Skansens startet sesongen

Skansens Bataljon startet i dag sin sesong med marsjering og pølsespising.

Torstein Thune
Publisert 26.02.2011 18.15
Oppdatert: 10.03.2011 00.21

Det har nærmest blitt en tradisjon å følge Skansens Bataljon i de sene februardagene.

Dagen startet omlag klokken 14 oppe på Skansens’ vante oppstillingsplass utenfor Skansetårnet. For anledningen 39 gutter på linje, et noe svakt antall som sjefen, Jørgen Fie Padøy Mathiesen, mener skyldtes vinterferien.

Etter oppstilling marsjerte buekorpset, sammen med en stor flokk interesserte, mot Rothaugen skole. På veien var det tydelig at folk ønsket buekorpssesongen velkommen, og det var ikke få smil og kompaktkameraer å skue på marsjruten.

Vel fremme på Rothaugen fikk guttene servert brus og pølser, mens de oppmøtte foreldrene og andre interesserte fikk servert kaffe og kake. På Rothaugen avholdt skanseguttene også det de kaller “høyre-venstre-leken”, som går ut på at heat på fire og fire gutter må gjennom detaljeksersis med “høyre-om”-, “venstre-om”- og “helt-om”-ordrer. Det var som vanlig ikke nødvendigvis offiserene som gjorde det best i denne konkurransen. Etter konkurransen ble årets råd presentert til de fremmøtte.

Etter seansen på Rothaugen skole gikk marsjen videre gjennom strøket og opp til oppstillingsplassen. Der ble dagen avsluttet med faneparade.Comments are closed.