Hjem / Annet / Invitasjon til hornblåserskole

Invitasjon til hornblåserskole

Lørdagskorpsene ønsker å starte hornblåserskole for alle buekorpsene i Bergen.

Torstein Thune
Publisert 26.11.2010 20.51

Lørdagskorpsene, som i fjor arrangerte hornblåserskole for sine hornblåsere, ønsker å starte felles hornblåserskole for alle buekorpsene.

I den anledning inviteres de til oppstartsmøte om denne mulige hornblåserskolen tirsdag 30. november kl 18.30 i Dræggehuset (Nye Sandviksvei 4, ved Mariakirken) det buekorpsenes sjefer og mulige deltakere møter.

Praktiske opplysninger vedrørende hornblåserskolen

Christopher Brun (christopher.brun@hotmail.com / 48 19 00 48) er
prosjektleder sammen med Rune K. Johansen (karolius@broadpark.no / 93 01 38 51). Dræggechef Henrik Lange Høvik (chefen@dreggens.no / 47 41 53 41) vil ha ansvar for det praktiske.

Hvert buekorps som ønsker å delta kan utpeke 1 til 3 elever til hornblåserskolen. Buekorpsene må selv sørge for å skaffe nødvendige horn og utstyr. Undervisning og øving vil skje med B-stemte horn.

Øvinger vil foregå i Dræggehuset, men dersom det blir mange deltakere vil det være mulighet for å leie musikksalen til Forsvarsmusikken. Det vil også bli avholdt utendørs øvinger til våren.

Lørdagskorpsenes skriv til buekorpsrådene

Under følger skrivet som ble sendt ut til buekorpsrådene.

Til buekorpsrådene,

På fellesmøtet på rådhuset den 5. oktober ble det informert om
lørdagskorpsenes hornblåserskole som ble startet opp i fjor. For å ta vare på den flotte hornblåsertradisjonen og for å utvide miljøet ønsker vi nå å skape en felles hornblåserskole for alle buekorpsene i Bergen.

Vi inviterer til et oppstartmøte om dette:

Tirsdag 30. november, kl. 18.30 i Dræggehuset, Nye Sandviksveien 4 (ved Mariakirken). Sjefene + den/de som utpekes som elever møter.

Kort om opplegget:

Christopher Brun (christopher.brun@hotmail.com / 48 19 00 48) er
prosjektleder sammen med Rune K. Johansen (karolius@broadpark.no / 93 01 38 51).

Dræggechef Henrik Lange Høvik (chefen@dreggens.no / 47 41 53 41) vil ha
ansvar for det praktiske.

Hvert korps som vil delta kan utpeke 1 – 3 elever til hornblåserskolen. De som utpekes må være motiverte og virkelig ha lyst til å bli god. Det kreves ingen forkunnskaper, men motivasjon og innsats er en forutsetning. Dessuten bør korpsene velge kandidater som vil kunne ha noen år foran seg som
hornblåser. De som er 12 – 15 år er kanskje best egnet.

Skolen vil foregå ved at vi møtes til fellesundervisning ca. annenhver uke frem til sesongstart i mars. Elevene må øve daglig mellom hver felles øving.

Fellesøvingen vil i utgangspunktet skje i Dræggehuset ved Mariakirken. Dersom det blir mange deltakere har vi også mulighet for å leie musikksalen til Forsvarsmusikken på Bergenhus. Til våren, når været tillater det, vil det også bli øvinger utendørs på Bergenhus.

Hvert korps må selv skaffe horn og utstyr. De som ikke har horn kan kjøpe dette på Musikk-Miljø AS (Håkonsgaten 24 – tlf. 55 23 60 30). Et middels horn koster ca kr 3.000,-. Et godt munnstykke er også viktig, og koster fra 600 til 1.400 kr. Korpsene bør også anskaffe instrumentkofferter eller instrumentbager, ellers blir instrumentene fort ødelagt. De som har horn må ta disse med.
OBS: Undervisning og øving vil skje med B-stemte horn.

Buekorpshilsen
Sebastian Sandtorv, Henrik Høvik og Martin BirkelandComments are closed.