Hjem / Flere kategorier / Åpent møte om budsjettkuttet

Åpent møte om budsjettkuttet

Tirsdag 5 oktober, ca kl. 19.00, var representanter fra alle byens 14 buekorps og deres gamlekarforeninger samlet i Bergen Rådhus for å diskutere budsjettkuttet som er foreslått av byrådet. Oppunder 70 aktive såvel som gamlekarer(og tidligere aktive jenter) møtte.

Holly Hui
Publisert 06.10.2010 23.44

Tirsdag 5 oktober, ca kl. 19.00, var representanter fra alle byens 14 buekorps og deres gamlekarforeninger samlet i Bergen Rådhus for å diskutere budsjettkuttet som er foreslått av byrådet. Oppunder 70 aktive såvel som gamlekarer(og tidligere aktive jenter) møtte.

Vesentlig kutt for buekorpsene

Sjef for Nygaards Bataljon Sebastian Sandtorv var konferansier for fellesmøtet. Byrådet har presentert et budsjett for 2011, hvor posten som var øremerket for buekorps er blitt foreslått kuttet med kr. 180 000 – fra kr. 280 000 til kr. 100 000. For enkelte av korpsene ville det gå vesentlig utover støtten de får for å drive korpsene. Heldigvis har Rema 1000 reddet situasjonen for i år, men buekorpsene kan ikke satse på at det er reddet for flere år fremover, og det er viktig å tenke fremover, påpeker Sandtorv.

Positiv vending

Buekorpsenes aktive, såvel som gamlekarer kom opp med mange gode forslag for å diskutere budsjettkuttet med byrådet, og hvordan buekorpsene kunne ha forhindret et slikt dramatisk kutt. Rundt kl. 20.00 kom finansbyråd Harald Victor Hove og kunne gledelig meddele forsamlingen at det samme dag er blitt vedtatt et budsjettforslag, hvor buekorpsene vil få like mye penger som før, og la frem et dokument hvor han sa at buekorpsene får pengene, svart på hvitt.

Blir lettere å søke om midler

Hove kunne videre også formidle om at Bergen kommune nå skal samordne tilskuddsordningene fra 14 ordninger til 4 ordninger. Buekorpsene, og forøvrig andre barne-og ungdomsorganisasjoner kommer til å få invitasjon til et møte hvor de skal kunne få kjennskap til disse fire nye ordningene.

Buekorpsenes Dag-boken

Boken blir lansert onsdag 27. oktober. BKD-komiteen v/Rune Løseth håper at sjefene stiller i uniform og at det kommer representant fra gamlekarforeningen den dagen. Det er trykket alle navnene på aktive gutter og jenter som gikk på BKD-2010.. Boken til de aktive er gratis, og vil koste ca. 200 for de som ikke er aktive. Nøyaktig sted og klokkeslett for lanseringen vil bli annonsert.

Hornblåserskolen

Nygaardssjefen kunnde gledelig meddele ta da har de fått store nok lokaler til å ta inn nye hornblåserelever, også fra andre buekorps.

Ellers skal det bli lettere å få tak i sjefer og representanter fra gamlekarforeningene fremover, da oppdatert informasjon vil komme etterhvert på buekorpsmuseet sine sider og her på buekorpsene.comComments are closed.