Hjem / Flere kategorier / Åpent møte om budsjettkuttet

Åpent møte om budsjettkuttet

I anledning budsjettkuttet vil det bli fellesmøte for alle buekorpsene og gamlekarforeninger i kantinen i Bergen Rådhus. Alle Buekorps og Gamlekarforeninger oppfordres til å stille med 3 personer hver på møtet.

Torstein Thune
Publisert 30.09.2010 11.06

Fellesmøte for buekorpsene og gamlekarsforeningene tirsdag 5. oktober.

I bybudsjettet for neste år er det foreslått å redusere tilskuddet til buekorpsene med kr 180.000 per år, fra kr 280.000 til kr 100.000. Dette utgjør et dramatisk kutt. Selv om buekorpsene også mottar midler fra andre kommunale budsjettposter vil kuttet, dersom det blir vedtatt, medføre at buekorpsene mister ca 30 % av sine inntekter. Enten det er en bedrift, en organisasjon eller en lønnstaker som mister 30 % av inntektene sine, er
konsekvensene dramatiske.

Heldigvis har Rema 1000 reagert like sterkt på kuttet som oss, og de har bestemt seg for å gi oss en gave på kr 180.000,- Disse pengene vil bli betalt ut allerede i år og etter samme modell som tilskuddet fra Bergen kommune.

Selv om gaven fra Rema 1000 redder situasjonen i år kan man ikke forvente å motta slike gaver også til neste år. Det er derfor viktig at kampen for å få det kommunale tilskuddet tilbake fortsetter. Kuttforslaget behandles i bystyret i desember. Hvis buekorpsene står samlet er vi mange og vi står sterkt. Da er det håp om at vi kan vinne frem.
 
Vi inviterer derfor alle buekorps og gamlekarsforeninger til et uformelt fellesmøte for å drøfte hvordan vi kan arbeide sammen for å få tilskuddet tilbake. Når vi først er samlet vil det også være naturlig at vi drøfter andre felles utfordringer. Vi oppfordrer til at hvert korps stiller med 3 offiserer og 3 gamlekarer/styremedlemmer i foreningene.

Møtet blir tirsdag 5. oktober 2010, kl. 19.00 i kantinen, Bergen Rådhus.

Beste buekorpshilsen

Sebastian Sandtorv
Sjef Nygaards Bataljon

Cecilie Røed Jakobsen
Sjef Lungegaardens Buekorps

Henrik Høvik
Sjef Dræggens Buekorps

Martin Birkeland
Sjef Nordnæs Bataillon

Sindre Erichsen
Sjef Sydnæs Bataljon

(Vi, de undertegnede sjefene, har tatt dette initiativet for å komme raskt i gang. Vi har ikke fått tid til å kontakte alle sjefer og gamlekarsforeninger på forhånd, men vi sender dette ut nå som en invitasjon og håper at vil stille opp. Ved spørsmål kontakt Sebastian Sandtorv 99 49 02 14. Vel møtt!)5 kommentarer

 1. Bauekorpsgutt @ 02. oktober 2010 - 21.50:

  Synd dere ikke klarer å informere samtlige buekorps da…

 2. mortiniman @ 03. oktober 2010 - 13.32:

  Det skal være sendt innkalling til alle buekorpsene.

 3. DD @ 03. oktober 2010 - 15.35:

  Det er sendt brev til alle korps og gamlekarsforeninger som har sine korrekte adresser på nettsidene sine. De som ikke har mottatt brev må oppdatere nettsidene sine slik at det faktisk er mulig å få kontakt!

 4. Torstein @ 03. oktober 2010 - 20.12:

  Jeg vet at det er forsøkt å få tak i alle. Dessverre var det ikke mulig å få tak i alle, så håpet er at vi kan nå resten gjennom Buekorpsene.com.

  Til de buekorpsene som ser at adressen er feil her på siden: send en mail til oss på kontakt@buekorpsene.com, så retter vi adressen.

 5. .. @ 06. oktober 2010 - 13.35:

  Chef heter det i Dræggens Buekorps.