Hjem / Flere kategorier / Skansens Bataljon avsluttet sin sesong

Skansens Bataljon avsluttet sin sesong

Søndag 20 juni avsluttet Skansens Bataljon sin jubileumssesong med stil!

Oppdatert med film og bilder!

Torstein Thune
Publisert 21.06.2010 14.35

Da var Skansens Bataljons sesong over for denne gang og sesongen ble avsluttet på tradisjonelt vis.

Da klokken var slagen 16.00 var alle aktive Skansegutter stillt opp ved festplassen. Dette var da grunnet at korpset hadde vært på landtur i Bø, Telemark, Noe som var kjempe kjekt!

Marsjen gikk så gjennom byn og opp til Skansen Brannstasjon. Oppe på Skansen ble det utdeling av hederlige og utmerkelser. Iår hadde rådet valgt å dele ut roser til foreldre og utenforstånde som hadde/har støttet og gjort en innsats for korpset gjennom sesongen. En av disse var Henning Spjeld, gamlekar i Sydnæs. Han ble tildelt rose for sin innsats som bussjåfør og for sin innsats på Landturen.

Utmerkelsene gikk slag i slag og mange kunne si seg overrasket over at hele 12 Skansegutter hadde gjort seg fortjent til Orden av 1.grad og at hele 5 hadde gjort seg fortjent orden av 2.grad.

Beste fremmøtte pelotong gikk til 3.pelotong, mens den gjeve beste pelotong gikk til 1.pelotong v/ 1.komp Anders Bredvik.

Korpset høyeste utmerkelse som aktiv: “Beste Offiser” Gikk til 2.kompanisjef: Morten Sivertsen Lygresten, for sin innsats gjennom sesongen.

Da utdelingen av utmerkelsene var vel i havn ble 1.kompanisjefens tale til sjefen opplest. Man kunne se at Sjef Jørgen Fie Padøy Mathiesen ble rørt av talen. Da 1.kompanisjefens tale til sjefen var opplest ble sjefens tale til korpset. Sjefens tale var sterk og rørende, samt en vekker om at vervingen var blitt for nedprioritert.

Etter alle taler var ferdig ble det oppmarsjering til defrilering før parade for fanen og siden dette var en slik spesiell dag valgte fanebærer Severin Skjøtskift å ta 16 steg hver vei!

Dagen ble avsluttet med at sjefen gikk i dammen, samt at Skanseflagget ble firt for siste gang denne sesongen.

Bilder fra dagen finner du her5 kommentarer

 1. ! @ 21. juni 2010 - 15.21:

  Man heiser vel ikke ned ett flagg, man firer det vel egentlig. :tongue:

  Men ellers, meget bra!

 2. !! @ 23. juni 2010 - 18.56:

  Såvidt jeg vet er Helteborgorden Skansens Bataljons høyeste utmerkelse:wink:

 3. !!! @ 23. juni 2010 - 20.03:

  Beste offiser er den høyeste utmerkelsen man kan få som aktiv skansegutt.

 4. ask @ 20. august 2010 - 13.49:

  Fock you

 5. Fredi @ 21. august 2010 - 21.09:

  Heia skansen!!!