Hjem / Lungegaardens Buekorps / Lungegaardens Buekorps hadde avslutning

Lungegaardens Buekorps hadde avslutning

Lungegaardens Buekorps avsluttet sesongen med tradisjonell tur opp til Fløien lørdag 12. juni.

Oppdatert med bilder!

Holly Hui
Publisert 13.06.2010 06.53

Lungegaardens Buekorps avsluttet sesongen med tradisjonell tur opp til Fløien lørdag 12. juni.

Dagen startet omkring 09.15 for 19 Lungegaardsjenter i kald vind og typisk bergensvær – regn. Jentene marsjerte fra oppstillingsplassen sin ved Lille Lungegaardsvannet og tok så Fløibanen opp. Fra øvre Fløibanestasjon marsjerte de så opp til Skomakerdiket hvor ulike konkurranser og grilling skulle finne sted.

Etter skifting til idrettstøy var det først Skomakerdiket rundt som var på programmet og deretter tautrekking. Til tross for regnvær var det ingenting som stoppet glade Lungegaardsjenter hverken fra heiing, såpebobleblåsing, spise varme pølser eller leke med hunden som var på besøk.

Rundt 12.15 pakket jentene ned tingene sine og gjorde seg klare til avmarsj. Ca 13.30 marsjerte de så fra Skomakerdiket og ferden skulle gå nedover til Skansemyren. Slagerne hadde øvd godt på “Heieren” i år og jentene stemte i så det sang på byfjellet Fløien.

Vel fremme ved Skansemyren hadde jentene en liten pause før korpset stod oppstilt igjen. Første konkurranse ut var beste nybegynner, etterfulgt av beste soldat og til slutt beste pelotong i eksersis.

Jentene var fremme i byen en time før skjema ca. 16.00 og fikk slappet litt av i lokalet før hederlig- og medaljeutdelingen skulle finne sted.

Ca. 17.30 stilte de så på linje ved Lille Lungegaardsvannet og utdelingen kunne starte. Løvstakkens Jægerkorps var representert ved sjef Charlotte Spjell som overrakte Lungegaardsjentene en tinntallerken, som en forsinket 15-års gave.

Tre jenter fikk sin første hederlig, seks fikk sin andre hederlig, (en fikk tre-års hederlig), tre 5-års medaljer, en seks-års diplom, en syv-års diplom og to 10-års medaljer ble utdelt. Turen ba så på pokaler og tallerkener ulike utmerkelser. Det var to utrolig stolte soldater som fikk beste nybegynner og beste soldat, hvor konkurransen hadde vært meget jevn, i følge sjefen.

1. Kompanisjef holdt tale for sjefen og sjefen holdt sin tale til korpset. Det ble så avholdt faneparade og defilering for sjefen, før korpset trådte av og jentene kunne omfavne sjefen og takke henne for sesongen.

Bilder fra dagen finner du her.

Film fra dagen kommer.5 kommentarer