Hjem / Sydnæs Bataljon / Sydnæs feiret 147 år

Sydnæs feiret 147 år

Sydnæs Bataljon feiret lørdag 5. juni sine 147 år.

Oppdatert med bilder.

Torstein Thune
Publisert 09.06.2010 19.06

Sydnæs Bataljon møtte som vanlig i Sydnesgaten, for anledningen 30 gutter på linje. Her ble det delt ut hederlig til soldater som hadde gjort seg fortjent til dette. Her ble det også festet blomsterbukett på sydnæsfanen.

Deretter marsjerte guttene til Møhlenpris, der guttene defilerte en runde.

Deretter gikk marsjen til Peppes Pizza på Ole Bulls plass der det, naturlig nok, ble servert pizza i store mengder.

Bataljonen møtte så gamlekargjengen ved Den Blå Stenen omtrent klokken 15.30. De marsjerte så sammen til Kleiven, der 2. kompanisjef, Sindre Erichsen, holdt tale og la ned blomster ved minneplanketten. 1. vers av Sydnæsmarsjen ble så sunget.

De marsjerte så videre til Vinjes plass der utdelig av ordener, medaljer, pokaler og hedersbemerkninger ble delt ut til de som hadde gjort seg fortjent til dette.

Sydnæs fikk av gamlekarene denne dagen et horn, med ønske om at Sydnæs Bataljon skal kunne marsjere med hornblåser på 150-års-jubileumet om 3 år. Av alliansepartner Skansens Bataljon fikk Sydnæs en fotball. Utsendingene fra Skansens fikk forøvrig med seg den nye utgaven av nøstehistorien tilbake til Skansen.

Sjefen, Trond Størksen, ble tildelt Sydnæsorden i gull for sin innsats for korpset gjennom sesongen.

Dagen ble så avsluttet med defilering og faneparade.

Bilder fra dagen finnes her10 kommentarer