Hjem / Markens Bataljon / Markens Bataljon celebrerte 151 år

Markens Bataljon celebrerte 151 år

Markeguttene feiret fredag 4. juni, i godt og varmt solskinnsdag, sitt 151. år på linje.

Oppdatert med bilder

Torstein Thune
Publisert 04.06.2010 20.31

Markens Bataljon stilte på Tverrgaten kl. 18.00. 18 stolte markegutter stilte under den fantastiske Markefanen, mens 7 humørfulle gamlekarer stilte under den gamle, legendariske markefanen.

Etter oppstillingen marsjerte Markens Bataljon, gamlekarene og 15 Mathismarkagutter sammen i strøket for å markere stiftelsesdagen med tromming og marsj. Etter noen minutter marsjering vendte de tilbake til Tverrgaten, for å bekranse minneplanketten.

Det ble markert 1. minutt stillhet for å minnes alle markegutter som har gått bort gjennom årene. Vennskapskorpset Mathismarkens Bataljon var tilstede under bekransningen av minnesmerket.

Deretter marsjerte de til Lepramuséplassen, der en av gamlekarene holdt tale. Mathismarkens holdt også en tale, og overrakte en gave til Markens. Etter overrekkelsen av gaver marsjerte Markens Bataljon, sammen med 15 Mathismarkagutter, nok en rundtur i strøket. Etter marsjering i strøket holdt Markens Bataljon en oppmasjering av defilering på lepramuséplassen, før de til slutt avholdt en faneparade sammen med gamlekarene.

Dagen ble deretter avsluttet med servering av mat og drikke i markelokalet.

Bilder fra dagen finner du her.8 kommentarer

 1. Surpampen @ 04. juni 2010 - 21.29:

  Kor liten skal man være år etter år før man bør legge ner? Eg bare spør… I gamle dager lå man ofte ner (hoved)korpset når det bikket 30-40 på linje….

 2. Ull Rikken @ 04. juni 2010 - 23.13:

  Det er det hvert enkelt korps som bestemmer og INGEN andre. Og i alle falle ikke en skikkelig "Surpamp". Gratulerer med dagen Markens og lykke til videre.

 3. JonnyBeGood @ 05. juni 2010 - 01.02:

  Det heter vel Mathismarks Gutter og ikke Mathismarkensgutter

 4. Buekorpsgutt - @ 05. juni 2010 - 01.14:

  Surpampen, Gje deg og kommenter om du ikke har noe godt og si ! foreksempell var mathismarkens bataljon dømt til og legges ned, men nå er de at av byen ledene buekorps.

  Stå på Marken og gratulerer så mye med dagen 🙂

 5. Gamlekaren @ 05. juni 2010 - 08.45:

  Er enig at vi må tenke positivt, men synes det må være lov å spørre seg spørsmålet. Om buekorpsbevegelsen skal overleve, må tørre å stille seg de vanskelige spørsmålene også, ikke bare late som om alt er velstand. Vil forøvrig understreke at jeg håper alle korpsene overlever, og jeg synes det er gledelig med Matta som ser ut til å ha kommet seg på bena igjen etter en meget tøff periode.

 6. (Ikkje fullt så) Surpampen @ 05. juni 2010 - 11.57:

  Gamlekaren. Du tok poenget. Eg håper alle korpsene overlever og ønsker de alle hadde vært over 100 på linje. Men samtidig må ikkje buekorpsene begynne å bli en parodi på seg sjøl heller, det tror eg ikkje har nokken positiv effekt. Beklager Markens for at denne ytrelsen kom i anledning dokkes feiring, men gratulerer og stå på! Med gode ønsker for framtiden!

 7. trotten @ 05. juni 2010 - 14.41:

  er forsåvidt enig med flere av synspunktene her, dog isje det BARE Markens som er i den berømte faresonen, men over halvparten av de andre søndagskorpsene også, dessverre..

 8. MB. @ 11. juni 2010 - 10.43:

  Hvorfor er ikke bildene kommet enda? Det er kommet fra både Sydnæs og Matta sine daget, og begge de var dagen etter oss…