Hjem / Flere kategorier / Skansens i 150!

Skansens i 150!

Da var markeringen av Skansens Bataljons 150års jubileum over.

Bilder fra dagen oppdatert med film

Torstein Thune
Publisert 30.05.2010 16.17

Lørdag 29.mai var det klart for å feire Skansens Bataljons 150års jubileum. Dagen starte klokken 09.00 med flaggheising på Skansen, hvor offiserene stod i stram bue presenter. Da klokken var slagen 11.00 var korpsets medlemmer møtt opp for å få den prestisjetunge jubileumsmedaljen. Da korpset var still opp ble det telt omlag 70 mann, noe som rådet i Skansens Bataljon sa seg godt fornøyd med. Da korpset var kommet ned til Grand Selskapslokaler ble vi møtt av gratulanter fra byens buekorps.

Da alle hadde funnet seg en plass i solen ble det ønsket velkommen av tidligere Skansesjef Sigurd Nødtvedt. Gallamiddagen bestod av kylling med tilbehør samt deilig iskake til dessert. ca klokken 13.15 ble det avmarsj fra grand og marsjen gikk da opp til Skansen hvor gamlekarene ventet på korpset. Da gamlekarene hadde hilst på korpset ble det marsjert en runde i strøket, med stopp og taler utenfor vært av Skansens Bataljons stifteres hus.

Etter den tradisjonsrike runden i strøket ble det marsjert opp til Skansen Brannstasjon hvor diverse gratulanter ventet. Det var mange fine taler og gaver, men det var spesielt to gratulanter som utmerket seg blant alle gratulantene.

Det var da Sydnæs Bataljon (Representert med Sjef Trond Størksen) og verftes kompani (gamlekarene representert ved Gunnar Thaule). Fra Sydnæs bataljons side ble det presisert at Sandviken og Sydnæs begge fikk pokaler på buekorpsenes dag og da var vi i Skansens så heldig å bli tildelt et bilde av vinnerene som innspiriasjon til neste BkD. Det ble også utdelt Sydnæsorden i Sølv som er Sydnæs Bataljons høyeste utmerkelse til personer som ikke har gått i korpset.

Fra vervets kompani var det en meget spesiell tale som falt godt i smak hos både de aktive og folkemassen rundt. Gaven var en av 2 gjenværende rifler fra Verftes Kompani som vil bli godt tatt vare på av Skansens Bataljon.

Da alle taler var i boks var tiden kommet for at sjefen fikk ordet. Han annonserte da at Skansens Bataljons høyeste utmerkelse skulle deles ut, nemlig Helteborgorden (Helteborgridder). Holger Hagesæter ble utnevnt til Ridder av Helteborg og er da nummer 41 som har fått denne utmerkelsen.

Brit Moldestad fikk også ros for sitt arbeid med foreldregruppen og damegarden gjennom 10år.

Da alt var i boks ble det defrilering før parade for fanen før parade for fanen ble utført.

Dagen ble avsluttet med voksenfest på Grand selskapslokaler og nattparade klokken 02.00

Se også Bilder fra dagen

For å lese mer: Skansegutten.no2 kommentarer