Hjem / Flere kategorier / Skansens markerte jubileumet med stil!

Skansens markerte jubileumet med stil!

Lørdag 22 mai markerte Skansens Bataljon sin 150’ende stiftelsesdag med stil! Selv om selve jubileumet ikke skal feires før den 29.mai.

Oppdatert med video!

Torstein Thune
Publisert 22.05.2010 15.42

Da var jubileumsfeiringen i gang! Da klokken var slagen 11.00 begynte de første soldatene å komme oppover på Skansen, og ikke mindre enn en halvtime senere var hele bataljonen oppstilt utenfor Skansen Brannstasjon. 46 staute Skansegutter hadde møtt opp selv om det var tett tåke og regn i luften. Da sjefen hadde informert hvordan dagen skulle foregå ble det marsjert bort til bautaen hvor alle soldatene dannet en “stjerne” (som kjent fra fellesoppvisingen med SSS-Alliansen) og det ble sagt at det var en av de beste formasjonene på mange år. Da korpset var stilt opp igjen ble det marsjert ned til fløibanen hvor banen ble tatt opp til Fløien. Da alle var vel i havn på Fløien ble det stilt opp og “Stjernen” ble vist til alle forbipasserende turister.

Turen gikk da opp til Brushytten hvor varme boller, brus samt hotdogs ventet på guttene. Underholding var også på programmet, og den kjente bergensduoen “Guttene” hadde tatt turen opp til Brushytten for å lage litt underholding. Det ble sunget mange kjente og kjære bergenssanger pluss at “Guttene” hadde laget en egen sang anngånde “Skansens Bataljon 150år”. Sangen falt i veldig god smak hos guttene og foreldrene, samt andre besøkende. Etter sang og morro var det tid for leker og konkurranser utenfor Brushytten. Det ble arrangert både potetløp, rockeringkonkurranse, tautrekking og hoppetaukonkurranse. Det var stort da offiserene bestemte seg for å konkurrere mot hverandre i hoppetau. Da gikk det vilt for seg skal jeg si dere! Etter en del om og men var det sjefen og 2.kompanisjefen som stod igjen i finalen, men desverre måtte 2.kompen legge seg flat for sjefens “hoppetauskills” og sjefen ble da kåret som vinner. Da alt var ryddet opp satte Skansen kursen ned mot Fløibanen. Da vi hadde ankommet nedre Fløibanestasjon ble det stilt opp igjen etterfulgt av en tur i strøket før dagen ble avsluttet med parade for fanen.

Sjefen kunne også annonsere at visst korpset stilte 90 mann den 29.mai skulle sjef og 1.komp farger håret i Skansefarger:smile:

Da var Skansens Bataljon’s 150års jubileum startet og vi gleder oss til fortsettelsen den 29.mai hvor Skansens Bataljon vil feire jubileumet.

Jeg kan også røpe at 30.mai vil det bli arrangert jubileumstur med de aktive i Skansens Bataljon.

En kort video fra dagen:

Bilder fra dagen kommer!

BA-fotograf og gamlekar i Skansens Bataljon har tatt bilder til BA sin reportasje om dagen. Du kan lese mer på Burdagsfest på fjellet.4 kommentarer