Hjem / Annet / Nøstets Batalion feiret 140 år

Nøstets Batalion feiret 140 år

Den gamle Batalionen på Nøstet feiret fredag 7. mai at det er 140 år siden stiftelsen.

Torstein Thune
Publisert 10.05.2010 09.34

Nøstets Batalion er et gammelt buekorps, som desverre ble nedlagt på 50-tallet. I dag er det et fåtall gjenlevende gamlekarer – men de vet å feire når anledningen byr seg.

Dagen begynte klokken 17 utenfor Nøsteboden, der gamlekarene i Nøstets de siste årene har samlet seg. Fremmøtt var representanter fra Glade Bergen, Bergen Pipeband, slagere fra Markens Bataljon, slagere, hellebarder og faner fra Sydnæs Bataljon, slagergjeng og fanegarde fra Laksevågs Bueskyttere, sjef og adjutant fra Fjeldets Bataljon og Nordnæs Bataillon.

Gamlekarene fra Nøstets Batalion ledet det lange toget gjennom det gamle nøstets-strøket akkompagnert av de aktive slagerne og sekkepipene til Bergen Pipeband.

I krysset Gamle Nøstegaten, Nøstegaten stoppet prosesjonen opp. Her er det planlagt at en statue skal reises for å minne Nøstets. Statuen var ikke på plass, men det var gutten som har stått modell for statuen.

Her ble det også overrakt gaver fra de oppmøtte buekorpsene. Gaven som i størst grad må bemerkes er de orginale notene til Nørstets Batalions marsj som ble overrekt av Sydnæs Bataljon.

Videre gikk marsjen til Engensenteret, der de gamle nøsteguttene og deres damer festet videre.

I tillegg til hovedprogrammet ble den nye Nøsteboken, skrevet av Jostein Sørensen og Tony Jensen sluppet på arrangementet på Engensenteret.

Bilder fra dagen finner du her.Én kommentar

  1. trotten @ 10. mai 2010 - 20.16:

    Dette var en fantastisk dag, som varmet mangt et baukorpshjerte!!Et dusinvis eldre Nøstegutter var møtt opp i finstasen.The Bergen Pipeband sto oppstilt i Skottegaten/Skottesalen, og gikk videre med toget derifra til gamle Nøstegaten hvor de spilte Nystemten og det var allsang til. Nøstemarsjen ble spelt over anlegget ved plassen, og her var flere hundre tilhørere samlet. Det var en vellykket fest på Engen senteret med 50 deltakere hvor bryggesjauerene underholdt, og det var en kjempeflott og stor blautis med bilde av Nøste fanen fra 1950 på. Nøsteboken ble signert og solgt unna som hakka møkk! Nøsteguttene vil marsjere igjen på buekorpsenes dag!:wink: