Hjem / Lungegaardens Buekorps / Lungegaardens Buekorps feiret 16 år på linje

Lungegaardens Buekorps feiret 16 år på linje

Lungegaardsjentene feiret onsdag 5. mai, i nydelig solskinn, sitt 16. år på linje.

Holly Hui
Publisert 06.05.2010 20.20

Lungegaardsjentene feiret onsdag 5. mai, i nydelig solskinn, sitt 16. år på linje. Buekorpset er stiftet 7. oktober 1994, men feirer i sin tradisjon tro sin stiftelsesdag i løpet av de to første ukene i mai-måned.

Det var 24 flotte, stolte og unge lungegaardsjenter som hadde møtt opp for å feire en av buekorpssesongens store dager. I skinnende solskinn smilte jentene om kapp med solen. Like over 18.00 marsjerte sjef, adjutant, fanegarde og slagere inn mot oppstillingsplassen ved Lille Lungegaardsvannet, for å møte resten av korpset. Da alle hadde marsjert på plass ønsket sjef Cecilie Røed Jakobsen alle gratulerer med dagen og velkommen til buekorpsets 16. år på linje.

Tidligere Lungegaardsjenters Forening (TLF) hadde møtt opp med en helt spesiell gave i år. En gave som blir en viktig del av buekorpsets historie. Lungegaardens Buekorps skulle egentlig få en ny fane til 15-års jubileumet, men dessverre ble den nye fanen forsinket slik at den ikke kunne bli tildelt buekorpset i fjor på selve dagen. Stifter og sjef 2001 May Linn Jakobsen gratulerte jentene hjertelig med dagen og fortalte at på vegne av Tidligere Lungegaardsjenters Forening skulle fjorårets sjef Holly Hui overrekke den Lungegaardens nye fane.

Fanebærer Turid Margrethe Engen fikk den nye fanen overlevert, mens tambur Jeanett Andreassen drillet til faneparaden.

Deretter bar det avgårde en tur til sentrumskjernen for å vise at Bergens flotteste, nydeligste, skjønneste og eneste jentebuekorps feiret sin stiftelsesdag og at jentene har fått en ny fane å gå under.

TLF marsjerte deretter fra Festplassen sammen med buekorpset tilbake til oppstillingsplassen, hvor faneparade ble utført av 1. faneoffiser Julie Ø. Askvik og fanebærer i 2006 Renate Veronica Hjelme.

Buekorpsenes Dag, 15. mai 2010, vil bli første gang i historien hvor aktive og tidligere medlemmer av Lungegaardens Buekorps vil marsjere under hver sin fane.

Vi ønsker jentene lykke til og gratulerer dem med deres nye fane.

Flere bilder fra dagen finner du her.2 kommentarer