Hjem / Nygaards Bataljon / Nygaards Bataljon 153 år

Nygaards Bataljon 153 år

Nygaards Bataljon feiret lørdag 24. april sin 153. stiftelsesdag. Oppdatert med bilder

Torstein Thune
Publisert 26.04.2010 15.16

Dagen forløp på tradisjonelt vis, med marsjering, soldatfest, gratulasjonspelotonger og eksersis.

Dagen begynte for nygaardsguttene klokken 14.00 ved Løven. Deretter gikk marsjen videre til Nygårdsparken og Nygaards’ statue Nygaardsgutten, som ble bekranset.

Deretter gikk marsjen videre til Brannstasjonen, der ble det soldatmiddag. Pølser, saft og iskake pyntet med snop ble servert til alle guttene og inviterte gjester, ja selv buekorpsene.coms utsendinger fikk seg en matbit. Her ble det også vist film til guttene.

Deretter gikk marsjen videre til Den Blå Steinen på Ole Bulls plass, der gamlekargjengen ventet. Sammen marsjerte Nygaards og gamlekarene så en runde i sentrum før de marsjerte opp igjen til Løven. Der stod musikkorps klart til å marsjere sammen med Nygaards.

Akkompagnert av korpsmusikk gikk så marsjen til Møhlenpris idrettsbane. Der ble korpset møtt av gratulasjonspelotonger fra alliansekorpsene Dræggens Buekorps og Nordnæs Bataillon.

Etter at gratulasjonspelotongene var ferdige med sine oppvisninger og gaveoverrekkinger avholdt Nygaards sin bataljonseksersis på Møhlenpris.

Dagen ble så avsluttet ved Løven.

Bilder fra dagen finner du her.4 kommentarer