Hjem / Markens Bataljon / Markens Bataljon feiret 150 år

Markens Bataljon feiret 150 år

Både 4. og 6. juni feiret Markens Bataljon at korpset har blitt 150 år gammelt.

Torstein Thune
Publisert 09.06.2009 14.46

4. juni, som regnes som den egentlige stiftelsesdagen til Markens Bataljon, begynte feiringen. Denne dagen var jubilanten 26 gutter på linje. Slagergjengen var de som kom best ut av denne dagen, med flunkende nye trommer. Dagen begynte forøvrig klokken 17.30, før det klokken 18.00 ble bekransning av minnetavlen og avslutning 19.30.

Lørdag 6. juni hadde Markens Bataljon sin hovedmarkering av jubileet. Dagen startet klokken 11.30 for både aktive og gamlekarer, før marsjen gik ktil minnetavlen der det ble holdt tale. Marsjen gikk så videre en tur i byen, før det ble soldatmiddag på Bergen Maskinistforenings hus i Engen, sammen med representanter for de andre buekorpsene.

Klokken 15.55 marsjerte Markens Bataljons gamlekarer inn på Festplassen, der hoveddelen av programmet skulle avholdes. Her ventet en rekke gratulanter, blant annet alliansekorpset Mathismarkens Bataljon, som forøvrig også feiret sin egen stiftelsesdag denne dagen. I tillegg ventet ordfører Gunnar Bakke på jubilantene. Klokken 16.00 marsjerte 27 stolte markegutter inn på Festplassen, for å feire årets største jubileum.

I tur og orden ble det så avholdt taler, totalt fikk markeguttene 4 skinnende nye sabler, 2 nye fanemedaljer, samt en rekke andre effekter og utstyr.

Omtrent klokken 18.00, etter 2 timer med gratulasjoner, ble det avholdt felles faneparade, før Markens Bataljon marsjerte ut av Festplassen.

Gratulerer med jubileet Markens, dere var et flott syn!

Bilder fra 4. juni finner du her.
Bilder fra 6. juni finner du her.5 kommentarer