Hjem / Flere kategorier / Lungegaardens Buekorps fylte 15 år

Lungegaardens Buekorps fylte 15 år

Lungegaardsjentene kunne ikke ha bedt om bedre vær til sin feiring av 15-års jubileumet, fredag 15. mai. Det var nærmere 20 varmegrader og strålende sol.

Oppdatert med bilder.

Holly Hui
Publisert 28.05.2009 07.32

Lungegaardsjentene kunne ikke ha bedt om bedre vær til sin feiring av 15-års jubileumet, fredag 15. mai. Det var nærmere 20 varmegrader og strålende sol.

30 oppmøtte Lungegaardsjenter smilte om kapp med solen da jubileumsdagen begynte med innmarsj, litt forsinket riktignok, kl. 15.45.

Sjefen ønsket velkommen til de fremmøtte jentene, som var i full galla. Fem fra Tidligere Lungegaardsjenters Forening stod klar i sine flotte bunader. Dette var en dag som skulle feires på skikkelig vis!

Etter tradisjon skal sjefen ta blomsterbinding på fanen. Forskrekkelsen ble derfor stor for sjefen, da det viste seg at blomsterfestene var alle for korte. Men fanebæreren visste råd og hjalp sjefen med å skjøte sammen flere blomsterfester. Resultatet ble en vakker Lungegaardsfane med skinnende medaljer og en flott fanebukett på.

Etter blomsterbindingen kalte sjefen offiserne for front, hvor de fikk utdelt jubileumsmedaljer til sine respektive menige. Adjutanten fikk oppgaven til å gi til Tidligere Lungegaardsjenters Forening (TLF).

Etter medaljeutdelingen tok fanebærer Inger Lise Knutsen en faneparade, før marsjen bar mot sentrum. Lungegaardens Buekorps og TLF gikk langs Lille Lungegaardsvannet, nedover Kaigaten, forbi den gamle brannstasjonen, langs DNB, nedover Torget, ut mot Bryggen og tilbake langs Fisketorget, nedover Torgallmenningen, opp mot DNB og så fikk jentene en liten pause ved Den Blå Stein ca kl. 16.55.

Ved Den Blå Stein stod Foreldregruppen og søsken klar med forfriskende vann og nyoppkuttet frukt til Lungegaardsjentene og TLF.

Da klokken nærmet seg 17.20 stilte korpset opp igjen og gjorde seg klar til avmarsj mot oppstillingsplassen. Rundt kl. 17.50 ankom Lungegaardens Buekorps og TLF oppstillingsplassen, hvor de ble møtt av gratulanter fra Lørdagskorpsene, Mathismarkens Bataljon, Skansens Bataljon, Markens Bataljon, Skutevikens Buekorps og Sydnæs Bataljon.

Det ble holdt en kort åpningstale før, stifter og representant for TLF, May Linn Jakobsen holdt en kjempefin tale til korpset, og gav samtidig en hilsen fra stifter Henriette Hafsaas Tsakos i Hellas. Deretter var det Velforeningen/Foreldregruppen ved Kristin Østringen (også konferansier) som også holdt en kjempefin tale til korpset.

Etter talene var det tid for bataljonseksersis. Den var ikke perfekt, og det er store forbedringspotensiale men jentene var kjempeflinke med tanke på at det er hele fem år siden det forrige gang ble trent på bataljonseksersisen. 1. faneoffiser Lise Valestrand tok faneparaden etter bataljonseksersisen.

Tiden var da kommet for gaveoverrekkelse. TLF skulle egentlig gi Lungegaardens Buekorps en ny fane til 15-års jubileumet, men grunnet forviklinger så ble den gaven utsatt. Trist nok for TLF og for buekorpset. Men TLF hadde et gavekort på flunkende ny sabel og fra stifter May Linn Jakobsen en påfølgende portepe til sabelen. Foreldregruppen gav korpset ti flotte buekorpsluer av topp kvalitet.

Korpsets 1. kompanisjef Jeanett Andreassen gav på vegne av sin far og seg selv et gavekort på en ny sabel til korpset.

Gratulantene holdt fine taler og gav vakre buketter. Det ble sjenerøst gitt godt av trommeskinn og trommestokker fra flere av korpsene, til stor glede for tamburmajor Aase Celina Lønningen.

Chef Tom Hiis-Bergh holdt en flott tale på vegne av Lørdagskorpsene, og ønsket jentene lykke til og håpet på at jentene kom strømmende til Lungegaardens Buekorps i årene fremover. Lørdagskorpsene overrasket med en medalje som aldri før har blitt delt ut – en fantastisk fanemedalje!

Det ble litt stillhet før noen veldig kjekke gutter kom til syne med Lungegaardsbånd rundt seg. Det var blomsterguttene til offiserne. Dessverre hadde sjefen klart å beregne feil slik at det kun var 6 blomsterbuketter, så 2. kompanisjef Julie Askvik stod uten blomstergutt. Det ryktes at en av buekorpssjefene følte at det var så gale, at han vurderte å finne seg en blomsterbukett og gå bort til 2. kompanisjefen og være hennes “blomstergutt”.

Etter gaveoverrekkelsen defilerte Lungegaardens Buekorps for sine gjester og gratulanter før marsjen bar avsted til Hotell Norge med TLF, æresmedlem, blomstergutter, buekorpsenes representanter og FG.

Da middagen var over bar marsjen til oppstillingsplassen fra Hotell Norge. Riktignok rundt 30 minutter forsinket i forhold til tidsplanen. Sjefen takket for en fin dag og det ble avsluttet med faneparade før soldatene fikk gå hjem og slappe velfortjent av.

For offiserne og slagerne var det en 30 minutters pause i lokalet før det ble marsjert en runde i Lungegaardsvannet med TLF. TLF fikk for første gang prøvd ut sine nye trommer i marsj.

Rundt 22.30 ble dagen avsluttet med nattparade.

Bilder finner du her.Comments are closed.