Hjem / Laksevågs Bueskyttere / Laksevågs Bueskyttere feiret sine 115 år

Laksevågs Bueskyttere feiret sine 115 år

Til tross for dårlig vær stilte 58 staute laksevågsgutter opp for å feire at Laksevågs har blitt hele 115 år.

Torstein Thune
Publisert 09.05.2009 08.27

Dagen begynte omtrent 16.15 for Laksevågsguttene, som stilte med 58 gutter på linje, årsbeste, til tross for det kalde og våte været.

Etter oppmøte marsjerte guttene til stifteren Petter Bøthuns grav på Nygård, som ble bekranset.

Marsjen gikk så videre til Lyngbø Sportsklubbs klubbhus, der guttene fikk seg et velfortjent måltid.

Etter bespisningen ble korpset kjørt bort til Damsgård hovedgård, der det til tross for at korpset var noe forsinket, ble fotografering av de ulike kompaniene, inkludert vervekorpset Holmens Kompani. Her stod også gamlekargjengen, som for anledningen telte noen og tredve og ventet.

Været fortsatte i samme stil med nedbør og kraftig vind, men til tross for dette ble alle bildene, bortsett fra rådsbildet, tatt på tradisjonelt vis ved hovedinngangen til Jansongården.

Etter fotograferingen marsjerte Laksevågs Bueskyttere sammen med gamlekargjengen den vanlige ruten, med den tradisjonelle slagerkonken, som både de aktive og de eldre laksevågsguttene så ut til å mene at de vant, før de til slutt kom frem til plassen ved Laksevåg kirke der siste del av dagen skulle ta sted.

Vel framme på plassen ble 115-års jubilanten møtt av representanter fra flere av byens buekorps.

Under gratulasjonssermonien ble det overrekt flere gaver, blant annet fikk korpset en sukkerspinnmaskin, som nok kommer godt med under tønnebålsarrangementet senere i år. I tillegg til dette fikk både Laksevågs Bueskyttere og Holmens Kompani flere gaver i form av penger, blomster, og annet utstyr.

Etter gaveoverrekkelsene hedret Laksevågs flere av sine nærmeste støttespillere med å overrekke bordfaner, noe som blir sett på som en stor ære ute på Laksevåg. Ett av korpsets absolutt høyeste utmerkelser ble også delt ut: Laksevågsæresorden av 2. klasse (i sølv) ble også delt ut.

Etter sermonien ble det avholdt faneparade, før korpset tredde av.5 kommentarer