Hjem / Nordnæs Bataillon / Nordnæs Bataillon 151 år

Nordnæs Bataillon 151 år

102 nordnæsgutter feiret dagen på tradisjonelt vis.

Holly Hui
Publisert 04.05.2009 10.33

Dagen begynte grytidlig. Allerede klokken 06.45 var det dags for flaggheising og den første talen. Rett etter den første talen begynte den tradisjonelle marsjen rundt valen. Morgenmarsjen ble avsluttet med parademarsj.

Selve hoveddelen av dagen begynte klokken 13.00. Nordnæs Bataillon marsjerte bort til Magnus Barfot der de skulle se film.

Etter filmen marsjerte korpset videre til Fredriksberg fort, der det ble servert boller og brus til de aktive. Her ble det også overrekt gaver fra damegarden, i form av førstehjelpsartikler, og fra Nordnesguttenes forening, i form av nye signalflagg. Nordnessjefen la også ned kranser for nordnesguttene som falt under krigen, samt for de 7 stifterne.

Etter dette marsjerte Nordnæs Bataillon sammen med gamlekargjengen en liten tur innom Torgallmenningen, før de marsjerte mot Tollboden. Klokken 17.30 marsjerte Nordnæs inn på Tollboden, der de fikk besøk av drilltroppene til sine alliansekorps Dræggens Buekorps og Nygaards Bataljon.

Dagen fortsatte så med eksersis, defilering og felles faneparade med gamlekarene. Til tross for regnet som kom under eksersisen ble alt fullført prikkfritt.

Dagen ble avsluttet i Haugeveien med faneparade.

Bilder fra dagen kommer.Comments are closed.