Hjem / Lungegaardens Buekorps / Carrick – Church Hill – Bergen Connection

Carrick – Church Hill – Bergen Connection

Fanen til Church Hill Silver Band
Church Hill Silver Band

Værgudene var ikke helt på sitt gode humør idag når Lungegaardens Buekorps og deres gjester skulle marsjere i Bergen sentrum.

Holly Hui
Publisert 19.05.2007 17.30

Fanen til Church Hill Silver Band
Church Hill Silver Band

Værgudene var ikke helt på sitt gode humør idag når Lungegaardens Buekorps og deres gjester fra Nord-Irland skulle marsjere i Bergen sentrum. Heldigvis sluttet det å regne når korpsene og speiderne skulle marsjere. Lungegaardens Buekorps talte 21 jenter på linje og Church Hill Silver Band, 4th Carrickfergus Speidergruppe samt Old Swan Band Liverpool talte 67. Totalt var det altså 88 stilige unge og gamle som marsjerte i Bergen sentrum. Oppmerksomheten som kom var heller ikke rent liten på en ”stille” lørdagsettermiddag.

Det var flere som tok bilder og filmet begivenheten, men ganske spesielt var at BBC også var tilstede, gjorde opptak og intervjuet medlemmer av Lungegaardens Buekorps. Det hører til den meget sjeldne kosten at et buekorps får et band fra utlandet til å marsjere med seg. Riktignok en hel landsby for å være mer korrekt. Church Hill sentrum sies å bestå av en bakketopp, et par gatelys og en telefonboks, som folk sier på ”spøk” for å understreke hvor liten byen er. Men dette er et faktum som flere medlemmer av Lungegaardens Buekorps kan bekrefte. Etter marsjen i Bergen sentrum ble det avsluttet med faneparade på oppstillingsplassen og bandet fremførte Bergenssangen.

Dagen før hadde rådet i Lungegaardens Buekorps og turkomiteen blitt invitert av Irlandsgjestene til en bankett på Hotell Terminus. Tilstede var også byrådene Henning Warloe og Hans Carl Tveit og lederen for 17. maikomiteen Lotte Schønfelder. Dette var da en offisiell middag, hvor blant annet pressen var tilstede. Mange lange og flotte takketaler ble holdt. Bergen by hadde gjort et sterkt og fantastisk inntrykk på gjestene. Carrickfergus, Church Hill, 4th Carrickfergus Speidergruppe og Old Swan Band Liverpool kom ikke tomhendt til Bergen, men hadde dryss med flotte gaver til Lungegaardens og de andre inviterte gjestene som var tilstede. Banketten var over da timene begynte å tikke mot midnatt.

Bilder fra dagen kommer.

Les også BT.NO – En landsby i et korpsComments are closed.