Hjem / Sandvikens Bataljon / Byvandringen i Sandviken

Byvandringen i Sandviken

Lokalhistoriker Jo Gjerstad
Lokalhistoriker Jo Gjerstad

I anledning 150-års jubileet arrangerte Sandvikens Bataljon i dag en byvandring i Sandviken. Det manglet ikke på tilskuere, det var nemlig oppunder 100, inkludert 10 aktive som stilte i uniform, som hadde tatt turen for å høre på historiker og dræggegamlekar Jo Gjerstad sine historiske fortellinger.

Bilder fra vandringen finner du her.

Torstein Thune
Publisert 26.04.2007 21.46

Lokalhistoriker Jo Gjerstad
Lokalhistoriker Jo Gjerstad

I anledning 150-års jubileet arrangerte Sandvikens Bataljon i dag en byvandring i Sandviken. Det manglet ikke på tilskuere, det var nemlig oppunder 100, inkludert 10 aktive som stilte i uniform, som hadde tatt turen for å høre på historiker og dræggegamlekar Jo Gjerstad sine historiske fortellinger.

Rundturen startet ved huset der Sandvikens stifter, Søren Stoltz, vokste opp og fortsatte til “Grunnen” der mannen som senere fortalte om de første årene i Sandvikens Bataljon, Julius Olsen vokste opp.

Tilskuerne fikk også høre en fyldig utgreiing om den lokale nærmest legendariske vertshus vertinnen, madam Felle, og man fikk også høre historien om da kong Haakon på sin kroningsferd nærmest ble tvunget til å ta turen gjennom Sandviken til tross for et allerede tettpakket program.

I løpet av de siste 10 minuttene av vandringen var man også innom sandviksguttstatuen, som står rett nedenfor Sandviken kirke, før man til slutt avsluttet utenfor lokalet til Sandvikens Bataljon.

Bilder fra vandringen finner du her.Comments are closed.