Hjem / Flere kategorier / Wikipedia-gründer besøkte Bergen!

Wikipedia-gründer besøkte Bergen!

Mandag 29. mai kom Wikipedia-gründeren Jimmy “Jimbo” Wales på besøk i Bergen. Bakgrunnen for Norgesbesøket var “Innotown” i Ålesund. På Bergensprogrammet stod også Bryggen Museum og Dræggens Jubileumsutstilling.

Bjørn Losnegaard gir Jimmy Wales en innføring i buekorps og Dræggens' historie.
Lurer du på mer om Wikitreffet som ble arrangert? Se her.
Holly Hui
Publisert 01.06.2006 21.46

Dræggens Jubileumsutstillingsbanner.
Bjørn Losnegaard gir Jimmy Wales en innføring i buekorps og Dræggens' historie.
Bjørn Losnegaard var buekorpsguiden til “Jimbo” og tok ham med på en reise fra 1850-tallet og opp til nyere tid. Dræggens Jubileumsutstilling hadde levende film som rullet med taktfaste dræggegutter. Hvis man lyttet godt etter kunne en høre Dræggamarsjen bli slått i bakgrunnen av utstillingen. Norges første og eldste gutteblad “Billeder fra Dræggens” var utstilt. “Jimbo” fikk dermed se de aller første håndlagde bladene. “Jimbo” fikk en innføring i hva buekorps er og hvorfor buekorps ble stiftet fra 1850-tallet.

Dræggens stifterprotokoll.
Det var gamle sabler, faner, brev, hellebarder, medaljer, horn, tromme, uniform og ikke minst selve stifterprotokollen som stod utstilt. Med andre ord så var det mye som var blitt godt bevart gjennom tidene.

Til minne om Sverre Grieg.
Sverre Grieg.

På veggen hang det hus på rekke og rad slik det kunne ha sett ut i dag. Glassmontere inneholdt historien til Mohnfamilien og andre familier som hadde sin innflytelse på Dræggens eller Bergen by. Historierunden ble avsluttet med at “Jimbo” ble fotografert sammen med Dræggafaner og en ekte dræggagutt – Mats Tertnes.

Mats Tertnes (Dræggens) og Jimmy
Etter foredraget på Universitetet i Bergen skulle Wikipedianerne på Peppes Pizza ved Finnegaarden. Utenfor ble “Jimbo” og mange østlendinger møtt av Nordnæs Bataljon som holdt espalje. Kameraer ble raskt funnet frem for å kunne sikre seg et minne av den levende bergenske tradisjonen.

Nordnæsoffiserer og slager holder espalje
Det var skikkelig sporty av Bjørn Losnegaard og Mats Tertnes å stille opp på 24 timers varsel! Buekorpsene.com takker dem for innsatsen!

Flere bilder fra utstillingen finner du her.

Lurer du på mer om Wikitreffet som ble arrangert? Se her.Comments are closed.