Hjem / Flere kategorier / Buekorpsenes Dag

Buekorpsenes Dag

Da var Buekorpsenes Dag over, og heidundrende for en dag det var!

Sydnæstamburen Trond Størksen og Nordnæs' fanebærer Bjørn Inge Borge Aase

Se bilder fra dagen her.

Torstein Thune
Publisert 21.05.2006 10.34

Da var Buekorpsenes Dag over, og heidundrende for en dag det var!

Sydnæstamburen Trond Størksen og Nordnæs' fanebærer Bjørn Inge Borge Aase

Dagen begynte tidlig på Festplassen med innledende runder i beste slager og beste fanebærerkonkuransene. Herfra var det Sydnæs’ tambur Trond Størksen, Nordnæs’ oppslager Dennis Isaksen Cheung og Dræggens’ tambur Kenneth Småen Eide som kom videre i slagerkonkuransen og Dræggens fanebærer Fabian Grimelund, Laksevågs fanebærer Jørund Grimelid og Nordnæs fanebærer Bjørn Inge Borge Aase kom videre i beste fanebærerkonkuransen.

Korpsene møttes igjen oppe på Bergenhus Festning klokken 14:20 med gamlekargjenger, før de så gikk i prosesjon bort til Festplassen. Det var et mektig syn å se så mange buekorpsfolk i et eneste stort tog.
Nede på festplassen ble buekorpsene og deres respektive gamlekargjenger tatt i mot av Frithjof Wilborn og Nordnæs’ gamlekarmusikk.

Etter mottagelsen var det klart for slagerkonkurransefinalen og fanebærerfinalen. Det var utrolig jevnt i begge kategorier, og det tok da også en stund før dommerpanelene klarte å bestemme seg. Til slutt var det Sydnæstamburen Trond Størksen og Nordnæsfanebæreren Bjørn Inge Borge Aase som gikk av med seieren. Gratulerer begge to.

Etter at begge hadde mottatt pokalene, så ble det avholdt parade for fanene, både gamle og nye faner ble det tatt parade for, og jeg tror ikke at jeg har sett så mange faneparader på en gang før. Så ble Bergenssangen sunget og dagen var så over.

Det skal nevnes at gamlekarene var på fest etterpå, så dagen var ikke helt over for de :smile:.

Bilder fra dagen finner du her.

Les også hva avisene skriver i dag om BkD 2006:

BT.no “Historisk Buekorpsenes Dag”.

BA.no “Historisk!”.

Bydelsmagasinet.no “Buekorpsenes festdag” .74 kommentarer