Hjem / Flere kategorier / Lørdagskorpsenes maktdemonstrasjon

Lørdagskorpsenes maktdemonstrasjon

De tre lørdagskorpsene Nordnæs Bataillon, Nygaards Bataljon og årets 150-års jubilant Dræggens Buekorps hadde i dag sin årlige maktdemonstrasjon.

Torstein Thune
Publisert 01.04.2006 20.58

De møttes på Torgallmenningen presis klokken 16:15 før de som vanlig gikk etter hverandre opp til Engen nedenfor Den Nasjonale Scene før de tre stolte buekorpsene så gikk side ved side av hverandre en liten rundtur i by’n.

Dagen ble så avsluttet med en felles parade på Torgallmenningen før korpsene så gikk hver til sitt.

Det ble som vanlig et mektig syn, som beviste at lørdagskorps alliansen fortsatt er den klart største buekorps alliansen i Bergen by.

Bilder fra dagen kommer senere.9 kommentarer

 1. padda @ 02. april 2006 - 09.57:

  største kansje i antall, men Nygaars har blitt mindre med årene, pluss at de hadde slagere som ikke har stillt før

 2. bauing @ 04. april 2006 - 12.37:

  Nygaards var bare 2 mindre enn på samme dag i fjor…. Nygaards har lagt på det samme og stabile antallet i 11 år nå. Så man skal ikke fortelle meg at de har blitt mindre etter årene…. da tenker i hvertfall du langt tilbake…. og det vil komme flere… sesongen har tross alt ikke bydd på en STOR dag enda…. de vil nok etterhvert komme opp i 60-70 som de alltid gjør på de store dagene… HEEEEEEEEEI…

 3. padda @ 04. april 2006 - 18.26:

  Så di hanker inn folk kun på store dager? Trodde ikke det var lov i god gammeldags buekorps ånd!

 4. bauing @ 04. april 2006 - 20.18:

  Nygaards har alltid vært et ærlig korps…. men disse søndagskorpsene virker ikke fullt så ærlig… snakker ikke om alle, men det e samtlige som e dobbelt så stor på 17. mai hvert år… 17. mai skal ikke regnes som den største dagen… Stiftelsesdagen til de representative korpsene skal sees på som den største dagen… det gjør den i hvertfall blandt lørdagskorpsene.
  og det bør også samtlige søndagskorps ta etter. At Nygaards ikke var så mange denne gangen, det er no som så… Men de stiller i hvertfall med 4 pelotonger… kan si så mye at d manglet 6 gutter i 1. pelotong… og en god del slagere… så kan du begynne å regne på det…ikke vær bekymret for nygaards… de kommer nok

 5. padda @ 12. april 2006 - 00.09:

  "snakker ikke om alle, men det e samtlige som e dobbelt så stor på 17. mai hvert år…" Samtlige betyr nettopp alle… men uansett er enig i det du sier 17 mai er absolutt ikke den største dagen, men og kalle Nygaars for et ærlig korps mener eg er å gå litt for langt. At søndagskorpsene er "slaur" i forhold til lørdagskorpsene er jo en del av sjarmen, det er jo slik det skal være ellers hadde jo det ikke vært noe synelig forskjell. Men eg mener at Nygaars ikke har samme stilen som de 2 andre lørdagskorpsene.

 6. bauing @ 12. april 2006 - 02.41:

  Du har ikke peiling…. de to andre er like lite ærlig da… Nygaards er mindre i antall jah, men har den samme stilen… det hjelper ikke være hundre på linje når ingen kan marsjere skikkelig…… Nygaards er det tredje største korpset i byn, og leverer alltid med stil… kan du si meg en ting nygaards gjør som ikke er ærlig…. at nygaards hadde slagere som ikke hadde stilt tidligere, hva er problemet med det da? sesongen har nettopp begynt… og som du vet så har nygaards den største slagergjengen i byn mest sannsynlig i år også… er du spion kanskje? har fulgt med på de tre lørdagskorpsene i 20 år nå, og som veldig buekorpsengasjert vil eg si at nygaards har kanskje vært mindre de ti siste årene, men de har den samme stilen som alltid, og de viser alltid seg som et verdig lørdagskorps. nordnæs har heller tapt seg veldig fra i fjor mens dræggens e oppe på toppen fordi de har jubileum… nygaards e på samme nivå… syntes det e bedre å holde seg på samme nivå enn å tape seg som definitivt nordnes har gjort…

 7. kaffen @ 13. april 2006 - 14.41:

  "dræggens e oppe på toppen fordi de har jubileum" Bare som en bemerkning, hvis Dræggens er på toppen fordi dem han jubileeum, så vil jo Nygards bli veldig mye større neste år. Du utaler deg for raskt i dette tilfellet, korpset yter ikke de fordelene dem har|selv om det er et jubileum, det vil Nygaards også få merke neste år. Rekrutteringen blir ikke lettere, her må det veldig har jobbing til!!!

 8. bauing @ 14. april 2006 - 03.17:

  det kn eg si meg enig i… det er ikke bare fordi dræggens har jubileum at de er på toppen… de har jobbet knallhardt med rekrutteringen… men det eg mener er at offiserene i dræggens har nok ytt det dobbelte med rekkrutering og arbeid i år fordi de nettopp har jubileum… de har næmmelig ikke vært oppe i antallet over 1000 på ti år… det at de har jubileeum får et råd til å jobbe mye hardere… den er du med på… seff vil ikke nygaards stige i antall bare fordi dem blir 150 år neste sesong… det blir knallhard jobbing for rådet…

 9. kaffen @ 15. april 2006 - 15.28:

  Dræggens sine offiserer har nok jobbet knallhardt. Det er det ingen tvil om, først må korpset bli best, for og så bli størst. Offiserene får nok kniven på strupen siden det skal jobbes mot en jubileumssesong, men varene skal leveres, og selv om sesongen inneholder et jubileum, blir ikke vervingen lettere. De har jobbet godt og hardt, de har all grunn til og være stolte. Syns de er suverene.