Hjem / Flere kategorier / Dræggens Bursdagsselskap

Dræggens Bursdagsselskap

For en heidundrande dag! Solen skinte om kapp med alle buekorpsguttene og buekorpsjentene som marsjerte til Grieghallen, lørdag den 25. mars. ”Bursdagsbarnet” Dræggens var de siste, med ikke mindre enn 121 dræggagutter, som ankom Grieghallen og entret Peer Gynts sal til sin flotte jubileumssang.

Et videoklipp fra dagen finner du her (5 MB) Videoklippet er “veldig kort” og mangler Lørdagskorpsene og Sydnæs sine ankomster. Dette beklager jeg på det sterkeste! Klipp fra konkurransen med mer kommer.

Holly Hui
Publisert 26.03.2006 17.30

For en heidundrande dag! Solen skinte om kapp med alle buekorpsguttene og buekorpsjentene som marsjerte til Grieghallen, lørdag den 25. mars. ”Bursdagsbarnet” Dræggens var de siste, med ikke mindre enn 121 dræggagutter, som ankom Grieghallen og entret Peer Gynts sal til sin flotte jubileumssang.

Ingen andre enn selveste Frithjof Wilborn, som for øvrig også har en sønn i Dræggens, var konferansier for denne historiske begivenheten. Det ryktes at enkelte ivrige buekorpsgutter/jenter hadde penn og papir klart for å få autografen hans så snart sjansen bød seg. Medlemmer av Dræggens Buekorps underholdt med et skuespill/tablå om Dræggens stiftelse, skrevet av Varg Veum forfatteren Gunnar Staalesen. Sander(Dræggens) fylte ti år og ble gratulert med bursdagssang fra hele salen. Det må ha vært skikkelig stas å ha flere hundre synge for seg!

To store stasjoner var ordnet til med brus på flaske og hauger med hotdogs. De fleste hadde en brus i den ene neven, og to store hotdoger i den andre, så porsjonene var rikelige. Pakker med kroneis kom hurtig rundt omkring bordene og ble fortært like raskt.

Etterpå var det en matspisingskonkurranse. Sjefene skulle plukke ut fire stykker fra sitt korps for å delta. Den første runden vant Nordnæs og Mathismarkens. I andre runde var det Sandvikens og Nygaards som kom videre, mens i siste runde var det Nygaards og Skansens. Stemningen rundt det hele var en opplevelse i seg selv, for det var ikke mangel på heiagjenger i salen. Etter at to finalister fra hver runde var kåret var neste konkurranse klar – dassrullsnurring. Og det var sjefene fra vinnerlagene som skulle bli inntullet i toalettpapir. Nygaards vant med et effektivt team, og en litt lavere sjef i forhold til de andre.

Da klokken nærmest seg seks var det klar til avmarsj mot Festplassen, der faneparadene skulle bli holdt. Buekorpsene marsjerte etter hverandre til Festplassen. Parade for fanene ble holdt med hornblåsere, og det var et utrolig vakkert syn å se faneparadene med alle de 15 fanene. Etter faneparaden marsjerte hvert buekorps til sitt. Det var en fantastisk dag!

Les også Bergens Tidende i dag på side 50 og 51.

Bilder fra dagen finner du her

Et videoklipp fra dagen finner du her (5 MB)
Videoklippet er “veldig kort” og mangler Lørdagskorpsene og Sydnæs sine ankomster. Dette beklager jeg på det sterkeste! Klipp fra konkurransen med mer kommer.3 kommentarer