Hjem / Nordnæs Bataillon / Nordnæs Bataillons landtursdag

Nordnæs Bataillons landtursdag

Da var sesongen i verdens største buekorps over (hvis vi ser vekk fra skottlandsturen) og tradisjonen tro avsluttet de sesongen med en dag i Nordnæsdalen full av konkuranser og aktiviteter.

Torstein Thune
Publisert 06.06.2005 09.29

Da var sesongen i verdens største buekorps over (hvis vi ser vekk fra skottlandsturen) og tradisjonen tro avsluttet de sesongen med en dag i Nordnæsdalen full av konkuranser og aktiviteter.

Klokken 8:00 presis møtte soldatene opp på fotballbanen nedenfor akvariet, der ble det utdelt hedertegn. Nordnæs Bataillon fikk i år 14 verdige nye ordensriddere. Dette er et enormt antall i Nordnæsorden målestokk, men alle som fikk orden var verdige mottakere.

Så dro vi opp i Nordnæsdalen der pelotongsfotballen startet. Først var det 1. mot 2. pelotong, der vant 2. pelotong. De møtte i finalen 3. pelotong som vant mot 4. pelotong. Vinneren av finalen ble 2. pelotong.
Etterpå var det tid for kompanifotball der 1. kompani vant en knepen seier mot et sterkt 2. kompani.

Så var det tid for den tradisjonsrike fotballkampen mellom offiserene og gamlekarene. Selv om gamlekarene ofte har vunnet måtte de se seg slått av et sterkt offiserslag.

Etter kampen ble det avgjort hvem som er beste nybegynner, og hvem som er beste soldat i eksersis og disiplin.
Etter tautrekkingen dro de ned til tollboden der det ble utdelt diverse pokaler for idrettslige, og korpslige prestasjoner.

Etter en lang dag ble dagen endelig avsluttet omkring klokken 21:00 på Fredriksberg fort.

Bilder fra dagen kan du se her.15 kommentarer

 1. NB @ 06. juni 2005 - 11.46:

  begynte nesten å grine da jeg så Einar grine!! Følte med han

 2. hulken @ 06. juni 2005 - 12.04:

  og eg begynnte å grine! kommer til å savne han som sjef!!! :crying: :tongue:

 3. sindre @ 06. juni 2005 - 13.20:

  alle som vet de går sin siste dag i korpset feller en tåre eller hundre under defilering o.s.v… Husker meg sjøl 🙁

 4. elise @ 06. juni 2005 - 14.30:

  :sad:ingen liker at sesongen slutter :crying: huff… :crying: men heldigvis går tiden fort, så d e nok ik lenge t mi står igjen på Depotbarakkene for en ny sesong 🙂

 5. Kalle @ 06. juni 2005 - 14.58:

  Gj'e dokka'r 🙁

 6. unknown @ 07. juni 2005 - 08.44:

  men endelig e einar vekke og korpset kan spire på nytt…

 7. anonym @ 07. juni 2005 - 11.40:

  Jeg er helt sikker på at Einar har gjort alt han har kunnet for Nordnæs. Tror ikke det er så lett å være sjef for byens største og flotteste buekorps. Det er nok et stort press å takle alle sine forventninger og å holde korpset på 1. plassen. Godt jobbet Einar 🙂

 8. hulken @ 07. juni 2005 - 11.58:

  endelig e einar vekk! ka e det fornoe å si? Einar har vært en fantastisk sjef for Nordnæs. kansje korpset har mindre gutter en i fjor, men eg vil alikavel påstå at korpset har hatt en opptur med han som sjef!!!

 9. Martin @ 07. juni 2005 - 14.56:

  Einar gjorde en kjempegod jobb, alle som sier noe annet kan dra dit peppern gror. En seriøs sjef som tar oppgaven sin alvorlig mange som kan se opp til han!

 10. Fanebærer LJK @ 08. juni 2005 - 10.03:

  Etter det jeg har sett kan Einar være stolt over sin tid som sjef i Nordnæs, og vi i bevegelsen bør absolutt takke ham for det han har bedrevet!

 11. NB @ 08. juni 2005 - 18.41:

  Tusen Takk, Einar, tror rådet har lært masse av deg 🙂 Dette mener eg dønn alvorlig: Du e den beste sjefen eg noen gang har hatt 🙂 Men tiden går og nye opplevelser venter 🙁 Vi får jo sikkert se deg i gamlekar gjengen :tongue: Da skal eg hilse til deg med mine sterkeste akter.

 12. jørgen knudsen @ 08. juni 2005 - 18.51:

  🙂 den som har sk¨revet noe dumt på denne siden vet ikke ka byens beste sjef har gjort for nordnes.han er verdens beste sjef.den som skrev det domme kan dra seg et vist sted! einar er den beste sjefen.fra jøren

 13. Renate @ 08. juni 2005 - 20.15:

  Eg kjenner ikkje Einar, men har sett han mang en gang, og e d noen eg har respekt for, så e d han!!! han har full kontroll over korpset sitt, og eg tror ikkje nordnæs kunne hatt noen bedre egnet sjef som tar d mer alvorlig og som e stolt over d han driver med!! 🙂

 14. adjutanten @ 09. juni 2005 - 11.43:

  Einar e den beste sjefen eg noen gang har hatt… med streng disiplin og god marsjering har han ledet Nordnæs Bataillon gjennom en flott sesong 🙂 at han felte noen tårer på landtursdagen var bare naturlig.. etter alt det arbeidet han har lagt ned for verdens beste Bataillon er det lov å felle en tåre på en så dann stund.. regner med du står i gamlekarene sine rekker neste år 🙂 GLEDER MEG TE SKOTTLAND 🙂 🙂 🙂 lykke til videre :tongue: :tongue:

 15. Åge J Larsen Gamlekar i E.S.F @ 09. juni 2005 - 16.23:

  Meg og Einer hadde våre uenig heter men vi sto på vårt og vinglett ikke , slik som visse andre.
  Han var faktisk den eneste sjefen som ringte meg dagen etter BA balubaet og spurte ka som egentlig var blitt sagt.
  Einer visste man hvor man hadde og det er viktigere en alt.
  Men dog våre uenigheter var vi og enig i mye.
  En man som har fått min respekt, og den e’ d’ ikke mange som får! 😉