Hjem / Skansens Bataljon / Skansens Bataljon Feiret sitt 145 års jubileum med stil!

Skansens Bataljon Feiret sitt 145 års jubileum med stil!

Lørdag 21. mai Stilte 55 stolte skansegutter opp på Skansen.
De var klare for å feire korpsets 145 års jubileum.
Bilder fra dagen kan du se her.

Martin
Publisert 22.05.2005 18.51

Lørdag 21. mai stilte 55 stolte skansegutter opp på Skansen.
De var klare for å feire korpsets 145 års jubileum.
Sjefen ønsket alle velkommen og komanderte offiserer for front.
Etterpå ble det en grundig sjekk av alle uniformene før et stolt Skansens Bataljon marsjerte nedover mot Grand. Da korpset ankom Grand Selskapslokaler stod sjefene for en del av byens buekorps og hilset på korpset.

Inne på Grand var det dekket til soldatfest, med god mat og drikke og underholdning fra Professor ved Universitet i Bergen, Professor Mowinkel.
I tillegg hadde troppsjefen i 1. pelotong, Andreas Slettevold, fått det ærefulle oppdrag og holde tale for dagen, og dette gjorde han med stil!
Da alle var gode og mette og Professor Mowinkel hadde lekt seg litt med offiserer og sjefer fra andre korps, var det klart for å marsjere tilbake til Skansen.

Utenfor Grand var de stilige karene i Gamlekarmusikken fra Nordnæs stilt opp. Skansens marsjerte sammen med musikkorpset opp til Skansen der Gamlekarene ventet. Det ble tradisjonen tro marsj gjennom strøket med stopp i Promsgate, Langeveien 7, Steinkjellerbakken og på halve månen nedenfor Skansen. Da korpset og gamlekarene kom tilbake til Skansen var det innmarsj til Marsj for Skansens Bataljon, og korpset marsjerte i stram giv akt inn på Skansen. Like etterpå kom gratulantene fra alle byens buekorps marsjerende inn, hilste på korps og gamlekarer og stilte seg opp på plassen. De forkjellige representantene fra korpsene marsjerte fram holdt en tale for korpset og overleverte en presang til korpset. Sjefen for Skansens Bataljon Martin A. Alvær fikk overlevert en ny Sjefssabel, av Formannen for Skanseguttens Forening. Da alle gratulanter og talere var ferdig ble dagen avsluttet med Faneparade for alle fanene. Og tidspunktet kunne nok ikke vært bedre for rett etter at Sjefen hadde takket alle frammøtte og korpset hadde trett av, åpnet himmelen seg og regnet “høljet” ned!

Da klokken var 19.00 Stilte Offiserene espalie utenfor Grand Selskapslokaler, og da alle gjester var ankommet sluttet offiserene seg til Jubileumsfesten som varte ut i de seine nattetimer. Da klokken var 01.00 marsjerte offiserer, gamlekarer og andre gjester, sammen opp til Skansen og avsluttet dagen og kvelden med nattparade, klokken 01.30. en flott dag hvor en var noenlunde heldig med været og alle var glad og fornøyde.
PS alle Skansgutter fikk utlevert den nye flotte jubileumsmedaljen.
Bilder fra dagen kan du se her.Comments are closed.