Hjem / Nordnæs Bataillon / Nordnæs Bataillons stiftelsesdag.

Nordnæs Bataillons stiftelsesdag.

Etter en lang, slitsom og utrolig krevende dag er 3. mai 2005, Nordnæs 147. stiftelsesdag endelig over.

Torstein Thune
Publisert 04.05.2005 12.18

Etter en lang, slitsom og utrolig krevende dag er 3. mai 2005, Nordnæs 147. stiftelsesdag endelig over.

Dagen startet allerede klokken 06:45 når Offiserer, Underoffiserer, Slagere og morgenfriske soldater marsjerte den tradisjonelle ruten rundt valen med tilhørende taler.

Klokken 13:00 møtte de ikke fullt så morgenfriske soldatene opp, og de møtte opp i et stort antall. Hele 103 mann talte Nordnæs Bataillon da de marsjerte stolt ned mot konsertpaleet for å se en film.

Etter at filmen var slutt marsjerte de opp til Fredriksberg fort der de ble oppvartet med boller og brus. Etter en god matpause var det tid for opplesning av telegrammer og overrekning av gaver fra NGF og støtteforeningen i god gammeldags stil. Så var det tid for å marsjere en tur rundt på Nordnes sammen med de stolte gamlekarene.

Rundt klokken 18:00 var det innmarsj på Tollboden. Der kom selvfølgelig Dræggens’ og Nygaards’ gratulasjonspelotonger og hadde sine oppvisninger.
Så var det tid for den kanskje beste gutteeksersisen som eksisterer i verden med raske og flotte formasjoner og deretter for den stiligste defileringen som eksisterer.

Etter en rask parademarsj på Tollboden marsjerte Bataillonen opp til Fredriksberg fort der de sluttet av etter parademarsj for fanen.

Bilder: finner du her.Comments are closed.