Hjem / Flere kategorier / 2 buekorps deltar på Fana Tattoo 2012
Hornblåsere i aksjon under Fana Tattoo 2011 (Foto: Mads William Bøkan)

2 buekorps deltar på Fana Tattoo 2012

Fana Tattoo arrangeres for andre år, denne gang med Laksevågs Bueskytteres og Mathismarkens Bataljons drilltropper.

Torstein Thune
Publisert 04.02.2012 15.57

Fana Tattoo ble arrangert for første gang i 2011. Da var det hornblåsergruppen, bestående av hornblåsere fra Dræggens Buekorps, Nordnæs Bataillon, Nygaards Bataljon og Skansens Bataljon, og Fjeldets bataljons drilltropp som ble valgt ut til å delta.

I år går arrangementet av stabelen lørdag 24 mars kl 18.00. Det er Laksevågs Bueskytteres drilltropp og Mathismarkens Bataljons drilltropp som er valgt ut til å delta i 2012. Det er tenkt at hvert år skal 2 forskjellige buekorps delta, og det skal rulleres fra år til år. På vinterhalvåret skjer det normalt sett lite buekorpsaktiviteter, og derfor er det en ypperlig mulighet til å øve for drilltroppene.

En målsetting er å utvide tattooen, og i år er det enda flere ensembler som deltar, bekreftede ensembler er: The Bergen Pipeband, Oslo Caledonian Pipeband, Irish Dance Company, Laksevågs Bueskytteres drilltropp, Haugesund Ungdomskorps’ trommegruppe, Mathismarkens Bataljons drilltropp og Norges Tamburlaug.

Fjorårets arrangement ble dokumentert og utgitt på DVD, og også i år er tanken at arrangementet skal festes til film.

Tattooen avholdes på samme sted som i fjor i Fana Kulturhus, lørdag 24. mars. Inngang kr 60,- for voksne, kr 30,- for barn.

Buekorps som kan tenke seg å delta ved neste års tattoo bes ta kontakt med arrangør Tony Jensen på e-post tonyrot@online.no.

Les mer om arrangementet på Fana Tattoos egen hjemmeside.Én kommentar

 1. Tony Jensen @ 21. februar 2012 - 15.51:

  Pris på Fana Tattoo er kr 100/70
  I helgen før tattoo’en, får The Bergen Pipe Band besøk av Scott Walsh fra Shotts & Dykehead Pipe Band. Dette er ansett å være et av de beste sekkepipebandene i Skottland. Scott vil ha en workshop fredag 16. mars på Slettebakken skole (International School).
  Her vil han både gi en demonstrasjon av trommeferdigheter, og undervise i den spesielle trommeteknikken som særpreger skotsk «pipe-band»-tromming Det er gratis å delta, men begrensede plasser. De som ønsker å delta, sender mail til; tonyrot@online.no
  Dette er et åpent kurs, alt fra BUEKORPS trommeslagere til musikk korps trommeslagere er velkommen.
  Det starter kl 17.30 og slutter en ca 3 timer senere.
  – VELL MØTT! MVH Tony
  Takk til Bergen Kommune, kulturkontoret for støtte til workshop!