Hjem / Flere kategorier / Dette er årets store buekorpsdager

Dette er årets store buekorpsdager

Sesongen er allerede i gang, og det er mye å glede seg til for buekorpselskere også dette året.

Torstein Thune
Publisert 01.03.2009 15.39

Den første store buekorpsdagen blir lørdag 28. mars, da skal lørdagskorpsalliansen ha sin årlige maktdemonstrasjon, der Dræggens Buekorps, Nordnæs Bataillon og Nygaards Bataljon marsjerer side om side gjennom sentrum.

Fredag 8. mai fyller Laksevågs Bueskyttere 115 år, og vi regner med at Laksevågs’ stolthet vil feire dagen på skikkelig buekorpsvis, mer informasjon om denne dagen kommer når vi nærmer oss dagen.

Lørdag 9. mai blir også en stor buekorpsdag, med to fellesutmarsjer. SSS-alliansen, som består av Sandvikens Bataljon, Skansens Bataljon og Sydnæs Bataljon skal på sin årlige fellesmønstring på Mulebanen, med tilhørende oppvisning og slagerkonk i svingene opp mot Skansen Brannstasjon på veien. Samme dag skal lørdagskorpsene også i ilden, med sin tradisjonelle fellesutmarsj til Bellevue, med tilhørende slagerkonkurranse opp Korskirkesvingene og oppvisning på Møhlenpris.

Fredag 15. mai feirer Lungegaardens Buekorps sine 15 år, og selv om korpset er det yngste, og det eneste nåværende rene jentebuekorpset, regner vi med at også lungegaardsjentene skal feire dagen på skikkelig vis. Mer informasjon om dagen kommer når dagen nærmer seg.

Søndag 17. mai er vanligvis et eldorado for buekorpsentusiaster, og vil nok bli det også i år.

Lørdag 30. mai skal FSW-alliansen, som består av Fjeldets Bataljon, Skutevikens Buekorps og Wesselengens Bataljon, ha sin fellesoppvisning.

Årets største jubileum, er også det som feires sist. Lørdag 6. juni skal Markens Bataljon feire at de har drevet gutteeksersis i hele 150 år. Selve stiftelsesdagen skal feires torsdag 4. juni, men jubileumsfeiringen i seg selv er altså lagt til en mer praktisk dato. Også her håper vi på å få lagt ut skikkelig program når dagen nærmer seg.

Det blir en storslagen sesong!Comments are closed.